Facebook/Serghei Merjan

Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor are un nou director

Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) are un nou director general. Este vorba despre Serghei Merjan, care fost desemnat câștigător a în urma probei  interviului din 27 octombrie. Informația a fost confirmată de către deputatul PAS Dumitru Alaiba, pe 28 octombrie.

Serghei Merjan este în prezent angajat al Asociației Promo-LEX, fiind expert în achiziții publice. Anterior, acesta a deținut funcția de consultant în cadrul Băncii Mondiale. A lucrat în calitate de expert-trainer pentru Corporate & Public Management Consulting International OÜ, Proiect finanţat de Delegaţia UE în Moldova, dar și la Agenția Servicii Publice și  la Centrul de Politici și Reforme Structurale din Republica Moldova, în calitate de expert în achiziții. Din 2017 până în 2019 a fost angajat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

A mai lucrat pentru Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Centrul Analitic Independent Expert-Grup, Swedish Institute Funded Project on transparency și Curtea de Conturi.

Amintim că în finala concursului pentru funcția de director general al ANSC au acces Irina Gutnic și Serghei Merjan.  În total, 9 candidați s-au înscris la concursul pentru funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: