Agențiile turistice din Rusia le propun turiștilor „tururi de vaccinare” în țările europene
Full Article 2 minutes read

Agențiile turistice din Rusia le propun turiștilor „tururi de vaccinare” în țările europene

Agențiile turistice din Rusia le propun turiștilor „tururi de vaccinare”. Beneficiarii vor putea alege să meargă într-o țară europeană, unde să se imunizeze împotriva coronavirusului cu vaccinuri aprobate de Organizația Mondială a Sănătății, scrie Meduza.io.

Potrivit directorului executiv al Asociației agențiilor de turism din Federația Rusă Maia Lomidze, din cauza tergiversării aprobării vaccinurilor rusești de către OMS, „anumite categorii de cetățeni ruși caută posibilități să se imunizeze cu preparate care le vor permite să călătorească în majoritatea țărilor”.

Lomidze a precizat că doritorii sunt, în principal, cetățeni ruși care călătoresc des în afara țării. Cele mai solicitate sunt „tururile de vaccinare” în Serbia și Germania.

În prezent, pentru turiștii din Rusia sunt închise frontierele în majoritatea statelor UE. Pot călători liber doar deținătorii de permise de ședere în aceste țări, precum și cei care călătoresc în scop de serviciu sau educație. Totodată, călătorii care ajung în țările UE din Rusia și sunt imunizați împotriva coronavirusului cu vaccinuri rusești, trebuie să stea în carantină.

Turiștii ruși imunizați cu „Sputnik” pot călători liber în doar opt țări din UE: Ungaria, Croația, Cipu, Grecia, Bulgaria, Estonia, Slovenia și Portugalia.

Amintim că OMS a suspendat procesul de aprobare al vaccinului „Sputnik”, din cauza anumitor încălcări depistate la una dintre fabricile de producere a preparatului. OMS a precizat că va relua procesul după ce acestea vor fi înlăturate.

Despre moldovenii care pleacă în afara țării pentru a se vaccina cu anumite preparate puteți citi în articolul NM „Turismul vaccinării”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: