Ala Nemerenco: „Suntem la faza de inițiere a asigurării în regim de urgență cu vaccin anti-COVID”
Full Article 2 minutes read

Ala Nemerenco: „Suntem la faza de inițiere a asigurării în regim de urgență cu vaccin anti-COVID”

Fostul ministru al Sănătății, în prezent consilier al preşedintelui țării în domeniul sănătății, Ana Nemerenco, susține că Republica Moldova ar putea primi, în regim de urgență, un vaccin împotriva coronavirusului. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook, pe 28 decembrie.

Ala Nemerenco a precizat că primii vor fi vaccinați lucrătorii sistemului de sănătate din prima linie.

„În contextul situației grave pandemice suntem la faza de inițiere a asigurării în regim de urgență a Republicii Moldova cu vaccin anti-COVID. Primii vor fi vaccinați lucrătorii sistemului de sănătate din prima linie, iar după și alte categorii de risc. Detalii în zilele următoare”, a scris Nemerenco.

În contextul situației grave pandemice suntem la faza de inițiere a asigurării în regim de urgență a Republicii Moldova…

Publicată de Ala Nemerenco pe Luni, 28 decembrie 2020

 

Amintim că, tot astăzi, deputatul român al Partidului Social-Democrat (PSD), Alexandru Rafila, a cerut guvernului de la București să doneze Republicii Moldova o parte din dozele de vaccin pe care le primește România.

Acum două zile, șeful adjunct al Direcției municipale sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă și-a exprimat opinia că o campanie națională de vaccinare ar putea începe cel târziu în toamnă, iar primele doze de vaccin împotriva COVID-19 ar putea ajunge în Republica Moldova în maximum 3 luni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: