Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova

Alte 597 cazuri de COVID-19 și 25 de decese, înregistrate în ultimele 24 ore

Alte 597 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 5 sunt de import (1-România, 1-Bangladesh, 1- Irlanda, 1- Federația Rusă, 1- Egipt). Numărul total teste efectuate – 2098, dintre care 1887 primare și 211 repetate.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 185 453.

Din numărul total de cazuri, 34 sunt lucrători medicali: medici-10, asistenți medicali-14, personal auxiliar-10.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3737 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 311 în stare extrem de gravă (54 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 689 persoane au fost vindecate. În total, 166 178 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 9 559 persoane, iar 17 333 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, anunțăm înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 3925: Femeie de 59 ani, din r. Drochia. Internată la SR Drochia. Comorbidități: insuficiență cardiac, diabet zaharat.

Deces 3926: Femeie de 78 ani, din r. Briceni. Internată la SR Briceni. Comorbidități: cardiopatie aterosclerotică.

Deces 3927: Femeie de 51 ani, din r. Criuleni. Internat SR Criuleni. Comorbidități: insuficienț cardiac, hipertensiune arterială.

Deces 3928: Bărbat de 71 ani, din r. Hîncești. Internat la Spitalul de Stat. Comorbidități: insuficiență renală, encefalopatie mixtă.

Deces 3929: Femeie de 66  ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: obezitate, cardiomiopatie mixtă.

Deces 3930: Bărbat de 85 ani, din r. Anenii Noi Internat la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: cancer.

Deces 3931: Bărbat de 72 ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 3932: Bărbat de 58 ani, din r. Ocnița. Internat la SR Ocnița. Comorbidități: cardiopatie mixtă insuficiență cardiac.

Deces 3933: Bărbat de 75 ani, din r. Ocnița. Internat la SR Ocnița. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 3934: Bărbat de 63 ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM Sf. Arh. Mihail. Comorbidități: insuficiență cardiac, cardiopatie reumatismală.

Deces 3935: Bărbat de 81 ani, din mun. Chișinău. Internat la Spitalul MSMPS. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 3936:   Bărbat de 70 ani, din mun. Chișinău. Internat la Spitalul MSMPS. Comorbidități: fibrilație atrială, hipertensiune arterială.

Deces 3937: Bărbat de 61 ani, din mun. Chișinău. Internat la Spitalul MSMPS. Comorbidități: edem cerebral.

Deces 3938: Femeie de 73 ani, din r. Hîncești. Internată la SR Hîncești. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate.

Deces 3939: Bărbat de 54 ani, din r. Anenii Noi. Internat la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență venoasă cronică a membrelor inferioare.

Deces 3940: Bărbat de 73 ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: AVC ischemic, hipertensiune arterială.

Deces 3941: Bărbat de 67 ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiac, hipertensiune arterială.

Deces 3942: Femeie de 66 ani, din r. Ialoveni. Internată la IMU. Comorbidități: ciroză hepatica, ascită.

Deces 3943: Bărbat de 58 ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiac, cardiopatie.

Deces 3944: Femeie de 58 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Deces 3945: Femeie de 78 ani, din r. Comrat. Internată la SR Comrat. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 3946: Femeie de 63 ani, din r. Comrat. Internată la SR Comrat. Comorbidități: hipertensiune arterială, pancreatită cronică.

Deces 3947: Bărbat de 52 ani, din r. Comrat. Internat la SR Comrat. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 3948: Bărbat de 67 ani, din r. Ialoveni. Internat la SCR. Comorbidități: infarct miocardic vechi, insuficiență cardiac, hipertensiune arterială.

Deces 3949: Bărbat de 71 ani, din r. Hîncești. Internat la SCR. Comorbidități: insuficiență cardiacă, diabet zaharat.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Facebook/Maia Sandu

Victimele deportărilor regimului sovietic din Basarabia, comemorate la Chișinău. Mesajul Maiei Sandu

La Chișinău a avut loc pe 6 iulie un miting în memoria victimelor deportărilor regimului sovietic de pe teritoriul Basarabiei. La eveniment au participat mai mulți oficiali, inclusiv președinta Maia Sandu. Șefa statului a subliniat că supraviețuitorii „și-au păstrat” identitatea și valorile, în pofida acțiunilor represive ale regimului sovietic.

Miting-ul de comemorare a avut loc la Monumentul din Aleea Gării, ridicat ridicat în memoria victimelor deportărilor regimului comunist. Zeci de oameni au participat la eveniment: șefa statului, președintele Parlamentului, ministrul Culturii, funcționari publici și simpli cetățeni.

Miting-ul a debutat cu o slujbă de pomenire, oficiată de un sobor de preoți, apoi a urmat un moment artistic, monologuri și discursuri. Printre speakeri s-a numărat președinta țării, Maia Sandu.

În noaptea de 5 spre 6 iulie 1949, zeci de mii de oameni au fost ridicați din casele lor și deportați în Siberia. Oameni de nădejde, care își trăiau viața în muncă cinstită și credință, care își vorbeau limba și păstrau tradițiile cu mândrie. Oameni a căror verticalitate a fost considerată o amenințare de regimul sovietic. În condiții inumane – foamete, frig, muncă silnică – oamenii noștri au fost nevoiți să supraviețuiască departe de casă. Și totuși, chiar și în exil, și-au păstrat identitatea și valorile. (…) Cei deportați nu au cerut niciodată răzbunare. Dar au cerut adevăr. Și e datoria noastră să le oferim acest adevăr – prin recunoaștere, prin educație, prin păstrarea vie a amintirii lor”, a declarat șefa statului.

La finalul evenimentului, participanții au depus flori la monument.

Amintim că, în ajun, în Piața Marii Adunări Naționale a fost inaugurată expoziția de vagoane „Teroarea sovietică în RSS Moldovenească. Amploare, victime și făptași”, consacrată deportărilor regimului sovietic. Expoziția, care este organizată de Guvern, se află la a treia ediție consecutivă.

De asemenea, pe 6 iulie, la ora 20:30, va avea loc o acțiune de comemorare cu lumânări, alături de actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Anterior, Guvernul a invitat cetățenii la momentul comemorativ. Totodată, pe 13, 20 și 25 iulie vor avea loc proiecții de filme și spectacole dedicate acestei tragedii.

***

Pe teritoriul Basarabiei, în timpul ocupației sovietice, au avut loc trei valuri de deportări staliniste. Primul a avut loc în noaptea de 12 spre 13 iunie 1941, când peste 24 000 de persoane au fost deportate în Siberia. Al doilea val, denumit Operațiunea „Sud”, a avut loc în noaptea de 5 spre 6 iulie 1949, când peste 35 000 de cetățeni au fost trimiși în Siberia. Al treilea val de represiuni ale lui Stalin – Operațiunea „Nord” – a avut loc în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie 1951. Peste 2 600 de persoane au fost trimise în Siberia.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: