„Am fost duși și pe piste eronate”. Poliția despre căutările Anei Maria, fata găsită moartă la Telenești
Full Article 4 minutes read

„Am fost duși și pe piste eronate”. Poliția despre căutările Anei Maria, fata găsită moartă la Telenești

Căutările Anei Maria, fata dispărută la Orhei și care a fost găsită moartă la Telenești, au durat opt zile din cauză că poliția a fost dusă pe piste greșite. Cel puțin aceasta a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu, relatează tv8.md. Totuși, potrivit lui Cernăuțeanu, investigațiile au început a doua zi după dispariție, când iubitul tinerei a mers la poliție.

„Imediat ce ne-au fost oferite (imaginile video) în baza acțiunilor procesuale, deoarece nimeni nu poate să-ți ofere și nu vrea să ofere mai ales în Orhei foarte simplu, că toți nu știu de ce au temerea. Deci în momentul când au fost actele procesuale și am mers, le-am ridicat imediat. (…) Nu au fost ridicate doar camerele video de la acea stație, au fost ridicate camerele video din întreg orașul Orhei. Deci absolut toate înregistrările, toate camerele… deoarece în anumite situații am fost duși și pe piste eronate acolo”, a menționat Cernăuțeanu.

***

Amintim, Ana Maria – o tânără de 19 ani dintr-o localitate din Orhei – a dispărut pe 12 aprilie. S-a întâmplat după ce fata a urcat într-un automobil pe strada 31 august din Orhei, la ora 21:00, și a plecat într-o direcție necunoscută. Fata era însărcinată în șase luni. Detalii AICI. În seara zilei de 16 aprilie, poliția a reținut șoferul în mașina căruia a urcat fata. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, nu colaborează cu ancheta – au comunicat oamenii legii. Detalii AICI. Pentru Life Moldova, primarul localității Chițcanii Vechi din raionul Telenești – unde a locuit principalul suspect – a declarat că șoferul este fost polițist. Mai mult, el ar fi activat anterior și în sistemul penitenciar. În sistemul penitenciar ar fi activat și iubitul tinerei, cu care era într-o relație de 4 ani. În prezent, el este șofer de taxi. Detalii AICI.

Pe 19 aprilie, fata a început să fie căutată și în raionul Telenești. Tot pe 19 aprilie, principalul suspectat a fost plasat în arest pentru o perioada de 30 de zile. Detalii – AICI. La fel pe 19 aprilie, poliția a îndemnat cetățenii să sesizeze de urgență oamenii legii dacă au avut interacțiuni „dubioase” cu principalul suspect. Apelul a venit după ce, în timpul perchezițiilor la domiciliul și mașina bărbatului au fost găsite mai multe lucruri pentru femei. Detalii AICI. Pe 20 aprilie, poliția a anunțat că suspectul, înaintea reținerii, avea alături o tânără în automobil „care poate fi martor important pe acest caz”. La scurt timp, oamenii legii au menționat că aceasta a fost identificată și este audiată de polițiști. Aceasta a declarat că a urcat în mașina bărbatului pentru a ajunge la Chișinău și că în timpul deplasării a simțit o amenințare din partea acestuia. Astfel ea l-a sunat pe prietenul ei, care pe toată distanța deplasării – până la Chișinău – a fost cu ea la telefon. Detalii AICI.

În aceeași zi s-a anunțat că oamenii legii au găsit cadavrul unei tinere cu semnalmente și vestimentație asemănătoare fetei de 19 ani dispărută la Orhei. Corpul neînsuflețit a fost găsit într-o fâșie forestieră, la aproximativ 21 de km de la localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești, cu deplasare pe drum de țară. Detalii AICI. Ulterior, șeful Inspectoratului General al Poliției a declarat pentru jurnaliști că trupul neînsuflețit al tinerei fost găsit lângă un pârâu. Cadavrul ar fi fost aruncat într-o groapă, acoperită cu crengi. Detalii AICI. Procurorii au pornit urmărirea penală pentru omorul intențional al unei femei gravide. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață. Ziarul de Gardă a scris, cu referire la surse din cadrul Centrului de medicină legală, că a fost stabilită cauza decesului tinerei și că moartea acesteia a survenit din cauza traumei cranio-cerebrale deschise. Tânăra ar fi fost lovită de mai multe ori cu un obiect dur. Totodată, pe corpul tinerei, au fost depistate semne de tentativă de sufocare și urme de tortură (multiple arsuri de țigară pe mâini). La brațul stâng ar fi fost depistate și înțepături de la seringă.

Tânăra din Orhei a fost înmormântată pe 23 aprilie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: