Ambasada SUA la Chișinău a comentat protestul „ȘOR” și PCRM: Susținem drepturile protestatarilor pașnici
Full Article 2 minutes read

Ambasada SUA la Chișinău a comentat protestul „ȘOR” și PCRM: Susținem drepturile protestatarilor pașnici

Ambasada SUA în Republica Moldova a comentat protestul organizat de Partidul „ȘOR” și PCRM în fața instituției. Într-un comentariu oferit la solicitarea NM, reprezentanții misiunii diplomatice au subliniat că respectă dreptul la protest al manifestanților. În același timp, diplomații americani se așteaptă ca instituțiile de drept să gestioneze corect toate cazurile de corupție.

„Statele Unite susțin drepturile protestatarilor pașnici de a-și exprima opiniile. Ne așteptăm ca guvernul Republicii Moldova să își îndeplinească obligația față de poporul moldovenesc de a lupta împotriva corupției și de a aplica justiția în mod egal și transparent. În timp ce gestionarea investigațiilor și a cazurilor juridice este o chestiune internă a Moldovei, noi și alți observatori internaționali vom continua să le urmărim îndeaproape și ne așteptăm ca procuratura și sistemul judiciar să gestioneze toate cazurile de acest fel urmând procedurile corespunzătoare”.
                                                                                                                                          Ambasada SUA în Republica Moldova

Amintim că Partidul „ȘOR” și PCRM a organizat pe 30 august un nou protest în fața ambasadei SUA din Chișinău. Manifestanții au cerut ambasadorului SUA să își exprime „clar” opinia față de situația din R. Moldova. Potrivit acestora, deputata Marina Tauber ar fi cercetată penal din motive politice.

Precizăm că, odată cu reținerea deputatei și vicepreședintei Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, pe 21 iulie și plasarea acesteia în izolator, pe 23 iulie, „ȘOR” și PCRM au organizat o serie de proteste prin care și-au manifestat dezacordul cu reținerea și detenția parlamentarei. Aceștia au acuzat repetat PAS că ar sta în spatele reținerii Marinei Tauber – afirmație respinsă de partidul de guvernământ. Recent, aceștia au organizat o acțiune de protest, inclusiv, la Delegația UE de la Chișinău, precum și o serie de manifestații la Președinție, unde au cerut eliberarea lui Tauber din izolatorul nr.13.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: