Ambasada SUA „împărtășește îngrijorările” FMI și Băncii Mondiale față de legile adoptate recent
Full Article 2 minutes read

Ambasada SUA „împărtășește îngrijorările” FMI și Băncii Mondiale față de legile adoptate recent

Ambasada SUA în Republica Moldova a venit cu o reacție la legile adoptate recent în parlamentului Republicii Moldova. Într-o postare publicată pe 22 decembrie pe pagina sa de Facebook, misiunea diplomatică și-a manifestat îngrijorarea față de aceste inițiative.

„Statele Unite împărtășesc îngrijorările exprimate de Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și alte organizații cu privire la acțiunile recente promovate în Parlamentul Republicii Moldova”, se arată în declarație.

The United States shares the concerns expressed by the International Monetary Fund, World Bank, and others over recent…

Publicată de U.S. Embassy Moldova pe Marţi, 22 decembrie 2020

 

Amintim că, anterior, FMI și-a manifestat îngrijorarea față de proiectul propus de Partidul Socialiștilor (PSRM), privind anularea legii prin care datoria pentru frauda bancară era pusă pe umerii cetățenilor.

Și reprezentanții Băncii Mondiale au venit cu o reacție. Într-o declarație de presă, aceștia au subliniat că inițiativele „inversează progresele realizate cu greu în ultimii ani”.

***

Curtea Constituțională a suspendat pe 22 decembrie proiectul de lege adoptat în 16 decembrie, privind emisiunea obligațiunilor de plată derivate din garanțiile de stat sau așa-numita „lege a miliardului”. Sesizarea a fost depusă de către deputații grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu și Vladimir Cebotari.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: