ANRE: În Moldova, prețul carburanților este printre cel mai mic din Europa
Full Article 2 minutes read

ANRE: În Moldova, prețul carburanților este printre cel mai mic din Europa

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) susține că în pofida creșterii prețurilor pe plan regional, nivelul prețurilor la carburanți în Republica Moldova este unul din cele mai mici din Europa. 

„Având în vedere faptul că Republica Moldova nu are producție proprie și importă 100% din necesarul de produse petroliere din afara țării, fluctuațiile pe piețele internaționale se reflectă inevitabil la nivelul prețurilor la pompă pentru consumatorii finali”, comunică Agenția.

Potrivit Agenției care face referire la datele publicate de Globalpetrolprices.com, la situația din 31 octombrie 2022, prețurile stabilite de către ANRE „rămân a fi în continuare unele din cele mai mici de pe continentul european”.

„Prețuri mai joase decât în Republica Moldova pot fi găsite doar în Federația Rusă, Belarus și Turcia, țări care dispun de capacități proprii semnificative de producere și care reprezintă jucători importanți în lanțul logistic regional de utilizare a petrolului rusesc”, precizează Agenția.

De menționat că pe 8 noiembrie carburanții se scumpesc. Dacă motorina va fi mai scumpă cu 7 bani și va costa 27,70 bani, atunci motorina se scumpește cu 21 de bani. Pentru cea din urmă, șoferii vor achita 26,27 bani pentru un litru de carburant.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: