ANRE: În Moldova, prețul carburanților este printre cel mai mic din Europa
Full Article 2 minutes read

ANRE: În Moldova, prețul carburanților este printre cel mai mic din Europa

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) susține că în pofida creșterii prețurilor pe plan regional, nivelul prețurilor la carburanți în Republica Moldova este unul din cele mai mici din Europa. 

„Având în vedere faptul că Republica Moldova nu are producție proprie și importă 100% din necesarul de produse petroliere din afara țării, fluctuațiile pe piețele internaționale se reflectă inevitabil la nivelul prețurilor la pompă pentru consumatorii finali”, comunică Agenția.

Potrivit Agenției care face referire la datele publicate de Globalpetrolprices.com, la situația din 31 octombrie 2022, prețurile stabilite de către ANRE „rămân a fi în continuare unele din cele mai mici de pe continentul european”.

„Prețuri mai joase decât în Republica Moldova pot fi găsite doar în Federația Rusă, Belarus și Turcia, țări care dispun de capacități proprii semnificative de producere și care reprezintă jucători importanți în lanțul logistic regional de utilizare a petrolului rusesc”, precizează Agenția.

De menționat că pe 8 noiembrie carburanții se scumpesc. Dacă motorina va fi mai scumpă cu 7 bani și va costa 27,70 bani, atunci motorina se scumpește cu 21 de bani. Pentru cea din urmă, șoferii vor achita 26,27 bani pentru un litru de carburant.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: