Anunțul MAEIE cu privire la ambasada Moldovei la Kiev și consulatul de la Odesa, după bombardamentul masiv asupra Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Anunțul MAEIE cu privire la ambasada Moldovei la Kiev și consulatul de la Odesa, după bombardamentul masiv asupra Ucrainei

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o reacție după atacul masiv cu rachete asupra Ucrainei, care a avut loc în dimineața zilei de 29 decembrie. Reprezentanții instituției au reiterat condamnarea fermă a agresiunii rusești asupra țării vecine.

„MAEIE condamnă cu fermitate agresiunea brutală a Rusiei împotriva Ucrainei, ce urmărește distrugerea infrastructurii critice și uciderea civililor”, se arată în mesajul MAEIE. 

Chișinăul califică drept inacceptabilă lansarea a peste 100 de rachete rusești în direcția marilor orașe ucrainene, inclusiv a regiunilor limitrofe cu Republica Moldova.

„Ambasada noastră la Kiev și consulatul de la Odesa activează în continuare și oferă la necesitate suport informațional și consular cetățenilor Republicii Moldova”, informează instituția. 

Amintim că Ucraina a fost ținta a circa 120 de rachete pe 29 decembrie. La Kiev, au fost rănite 3 persoane, printre care și o fată de 14 ani. 

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a condamnat atacul Rusiei. „Condamnăm cu vehemență aceste acțiuni barbare, neprovocate, menite să aducă distrugere și moarte. Bombardarea orașelor cu oameni pașnici și distrugerea infrastructurii care le asigură condiții elementare de trai, în toiul iernii, este o crimă care nu trebuie să rămână nepedepsită”.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: