Număr record de infectări cu COVID-19 în Rusia. Care este situația în România și Ucraina?
Full Article 2 minutes read

Număr record de infectări cu COVID-19 în Rusia. Care este situația în România și Ucraina?

În Rusia a fost înregistrat un număr record de infectări cu noul coronavirus, timp de 24 de ore – aproape 14 000 de cazuri noi. Situația este alarmantă și în România și Ucraina. 

În ultimele 24 de ore, în Rusia au fost detectate 13 868 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, cel mai mare număr de la izbucnirea pandemiei, scrie agenția RIA Novosti. În total, 1 326 178 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar aproape 23 000 dintre aceștia au murit.

În Ucraina, 5 133 de cazuri COVID-19 au fost confirmate în această dimineață, informează agenția Interfax. Astfel, de la începutul pandemiei, în țara vecină s-au îmbolnăvit 270 587 persoane. 5 122 dintre pacienții infectați au murit.

Între timp, Institutul Național de Sănătate Publică din România a anunțat marți că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile înregistrate în București a depășit 3,11 la mia de locuitori. Asta înseamnă, printre altele, că școlile se vor închide iar cursurile se vor desfășura exclusiv online. La această oră are loc o ședință a Comitetului Municipal, care va decide ce măsuri restrictive va adopta, scrie Digi24.

Prefectul de București, Gheorghe Cojan, declara săptămâna trecută că dacă rata de incidenţă va ajunge la 3 cazuri la mia de locuitori, se vor lua „măsuri extreme”. Săptămâna trecută, barurile, cluburile, discotecile, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele, sălile de spectacole şi saloanele au fost închise. De asemenea, masca de protecţie a devenit obligatorie la o distanţă de 50 de metri de şcoliile din capitala României. De la începutul pandemiei, în țara vecină au fost înregistrate circa 158 000 de cazuri de COVID-19.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: