„Ar fi corectă dublarea tarifului”. Transportatorii ar putea organiza proteste, în cazul în care nu va fi majorat prețul pentru călătorii
Full Article 2 minutes read

„Ar fi corectă dublarea tarifului”. Transportatorii ar putea organiza proteste, în cazul în care nu va fi majorat prețul pentru călătorii

Transportatorii amenință cu proteste, în cazul în care tariful pentru călătoriile cu autobuzele și microbuzele nu va fi majorat. Contactat de NM, președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa, a menționat că prețul ar trebui majorat de două ori.

„Ne-am adresat, în februarie-martie, Ministerului Economiei, cu solicitarea de a fi făcute calculele necesare și de a fi ajustate tarifele în conformitate cu cheltuielile pe care le înregistrăm, însă solicitarea a fost ignorată, de aceea, am apelat la instanța de judecată. Ținând cont, însă, că zilnic prețurile la carburanți cresc, suntem nevoiți să ne adresăm în mod repetat la Minister și o vom face în următoarele zile. Dacă ministerul va ignora din nou solicitarea noastră, vom fi nevoiți să protestăm”, a declarat Alexa și a precizat că nu a fost luată deocamdată o decizie finală privind desfășurarea unei manifestații.

Șeful APOTA a precizat că tariful ar trebui majorat de două ori.

„Oficial nu ne-am adresat deocamdată noului ministru. Conform calculelor noastre, cea mai corectă ar fi majorarea de două ori a tarifelor. Așteptăm de la Guvern să facă calculele necesare și să ne explice pe ce s-au bazat. Știm că orice sumă pe care o vor numi, chiar dacă va fi un tarif mai mic decât ne-am dori, oricum va fi mai mare decât cel din prezent”, a conchis Alexa.

Precizăm că, în ultimele săptămâni, prețul la carburanți s-a majorat considerabil. Pentru data de 30 septembrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat prețurile maxime de referință de 20,66 lei pentru benzina 95 (cu 3 bani mai puțin decât astăzi) și de 17,34 lei pentru motorină (cu 9 bani mai mult decât astăzi).

Pe 14 septembrie, consilierii orașului Cahul au decis majorarea tarifului pentru călătoriile cu transportul public de la 3 la 5 lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: