Atacatorul din Poltava a fost împușcat de polițiști, după o săptămână de căutări
Full Article 2 minutes read

Atacatorul din Poltava a fost împușcat de polițiști, după o săptămână de căutări

Atacatorul care a luat ostatic un polițist în regiunea Poltava din Ucraina, după care l-a eliberat și a fugit într-o direcție necunoscută, a fost lichidat noaptea trecută. Despre acest lucru a anunțat viceministrul de Interne Anton Gherașenko, scrie agenția UNIAN.

Pentru reținerea atacatorului fusese inițiată o operațiune de amploare. Individul a fost găsit în noaptea de 1 august, în jurul orei 2:00, la marginea satului Opoșnea din regiunea Zenikovskoe. Acesta se afla într-o casă părăsită. Potrivit autorităților ucrainene, individul a amenințat că va detona o grenadă și l-a luat ostatic pe căpitanul de poliție care l-a descoperit.

Prin urmare, un lunetist l-a împușcat pe individ. Căpitanul de poliție care fusese luat ostatic a avut la dispoziție doar trei secunde pentru a se îndepărta, până la explozia grenadei. Agenția UNIAN mai scrie că autoritățile ucrainene au inițiat un dosar penal pentru depășirea atribuțiilor de serviciu și ucidere.

Amintim că, în dimineața de 23 iulie, Roman Skripnik, care era bănuit de furtul unei mașini, a amenințat oamenii legii cu o grenadă, după care a luat ostatic un polițist. În urma negocierilor, ostaticul a fost schimbat cu șeful Direcției urmărire penală din localitate, colonelul Vitalii Șian. Ulterior, individul a cerut poliției să îi pună la dispoziție un autoturism, ceea ce s-a și întâmplat. În apropierea unei păduri, acesta a părăsit mașina, a eliberat ostaticul și a fugit într-o direcție necunoscută.

Timp de o săptămână, bărbatul a fost căutat de circa 500 de persoane: polițiști, militari donați cu drone și câini dresați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: