Au ajutat trei cetățeni ucraineni să ajungă ilegal în Moldova pentru $7 000. Un moldovean, reținuț pentru 72 de ore
Full Article 50 second read

Au ajutat trei cetățeni ucraineni să ajungă ilegal în Moldova pentru $7 000. Un moldovean, reținuț pentru 72 de ore

Doi moldovean ar fi ajutat, contra cost, trei cetățeni ucraineni să ajungă ilegal din Ucraina în Republica Moldova. Oițerii de urmărire penală împreună cu procurorii PCCOCS au descins la domiciliul învinuitului.

Mai exact, aceștia au primit de la victime în total suma de 7 000 dolari.

Conform materialelor acumulate, fiecare din membrii grupului avea rolul său determinat în comiterea infracțiunii, de la preluarea și cazarea acestora, până la transportarea cu scopul părăsirii teritoriului Republicii Moldova.

Ca urmare au fost realizate percheziții la domiciliile organizatorilor de unde s-au ridicat mijlocul de transport, utilizat în transportarea cetățenilor ucraineni, și alte obiecte ce ar servi ca probe în cadrul cauzei penale. Unul din membrii grupului criminal a fost reținut pentru 72 de ore.

În continuare sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în acțiunea ilegală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: