Autoritățile de la Chișinău reiterează că așa-numitul „scrutin electoral” din regiunea transnistreană nu poate fi recunoscut
Full Article 2 minutes read

Autoritățile de la Chișinău reiterează că așa-numitul „scrutin electoral” din regiunea transnistreană nu poate fi recunoscut

Așa-numitele alegeri prezidențiale din regiunea transnistreană, care urmează să se desfășoare pe 12 decembrie, nu pot fi recunoscute și sunt considerate nule din punct de vedere juridic. Într-o declarație publică făcută pe 8 decembrie, Biroul politici de reintegrare, constată că acest exercițiu se desfășoară în afara cadrului constituțional și contrar legislației în vigoare a Republicii Moldova.

„Subliniem că asemenea exercițiu ”electoral” se desfășoară în condiții de nerespectare a standardelor democratice internaționale, cazurilor de suprimare sistemică a libertății de exprimare și a pluralismului de opinii, prezenței unei cenzuri informaționale dure în regiune și altor încălcări ale drepturilor omului”, se menționează în comunicatul Biroului.

Totodată, Chișinăul îndeamnă partenerii internaționali să se abțină de la declarații, mediatizări, desemnări de „observatori electorali” sau alte acțiuni și contacte cu exponenții Tiraspolului pe acest subiect „pentru a exclude orice legitimizare a așa-numitelor alegeri”.

„Asemenea acțiuni vor fi considerate drept sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, precum și ar putea avea un impact contraproductiv asupra procesului de reglementare transnistreană”, se mai arată în notă.

În regiunea transnistreană este în toi campania electorală pentru așa-numitele alegeri a liderului regiunii, funcție care este deținută în prezent de Vadim Krasnoselski și care ar mai vrea un mandat pentru următorii cinci ani. Scrutinul este programat pentru 12 decembrie.

În regiunea transnistreană, pe 6 decembrie, a început votarea anticipată pentru așa-numitele alegeri prezidențiale din 12 decembrie. Actualul lider de la Tiraspol Vadim Krasnoselski îl are drept concurent pe Serghei Pânzari, un locuitori al satului Hârtop din raionul Grigoriopol, o persoană absolut necunoscută publicului larg și care nu a avut o campanie electorală în care să-și prezinte platforma electorală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: