parlament.md

„Avem o societate cu imaginație bogată”. Grosu a explicat de ce PAS a avut o ședință la Președinție, chiar dacă era zi de duminică

Igor Grosu a explicat de ce fracțiunea PAS a avut o ședință la Președinție, chiar dacă era zi de duminică și deja după-amiaza.

Periodic, noi avem astfel de discuții. S-au acumulat mai multe subiecte, inclusiv despre securitate, problema energetică, compensațiile pentru prețurile la gaze, electricitate, inclusiv remanieri în guvern. A fost nevoie de o astfel de discuție, ea a avut loc. Acum, toate interpretările, zvonistica… avem o societate cu imaginație bogată. Nu a fost nocturnă, că a început la 5-6, a fost duminica și nu toți puteau veni dimineața, a fost ora cea mai potrivită. Azi a urmat ceea ce s-a discutat acolo: unele remanieri în guvern. A fost o discuție necesară, la invitația doamnei președinte”, a explicat Grosu în cadrul ediției din 16 noiembrie a emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Speakerul parlamentului susține că astfel de discuții ar trebui să aibă o dată la 2-3 luni, cu participarea președintei țării.

***

Pe 14 noiembrie, presa a observat că mai mulți deputați PAS au venit la Președinție. Aceștia au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Ședința s-a finalizat după ora 21:00. Printre puținii deputați care au fost de acord să discute cu presa a fost Radu Marian. Acesta a recunoscut că s-a abordat inclusiv subiectul remanierilor în cadrul cabinetului de miniștri.

Mai mulți politicieni din opoziția parlamentară au criticat faptul că ședința a avut loc la o oră târzie. În replică, ministrul Muncii Marcel Spatari a ironizat: „Tehnic vorbind, da, ieri au avut loc niște ședințe „noaptea”. Din punct de vedere științific, noaptea este intervalul dintre apusul și răsăritului soarelui. Ședința de ieri, despre care discută internauții, a început la ora 18:00. Bănuiesc că puțini dormeau la acea oră”, a remarcat ministrul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: