Bărbatul care a încercat să incendieze ambasada Rusiei la Chișinău, condamnat la 150 de ore de muncă neremunerată
Full Article 2 minutes read

Bărbatul care a încercat să incendieze ambasada Rusiei la Chișinău, condamnat la 150 de ore de muncă neremunerată

Vladimir Lungu, bărbatul care a aruncat două cocktail-uri Molotov pe teritoriul ambasadei Rusiei la Chișinău, în timp ce avea loc procesul de vot pentru alegerile prezidențiale din această țară, a fost condamnat la 150 de ore de muncă neremunerată. Cu toate acestea, bărbatul nu va ispăși pedeapsa din cauza perioadei în care s-a aflat în arest preventiv și arest la domiciliu – 50 de zile. Pedeapsa a fost considerată ca fiind executată. Decizia a fost pronunțată pe 21 mai de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit deciziei judecătorești, Vladimir Lungu a fost recunoscut vinovat în articolul din Codul Penal care prevede împiedicarea prin orice mijloace a exercitării libere a dreptului electoral sau împiedicarea activității organelor electorale, săvârșită prin blocarea sau atacarea localurilor secțiilor de votare prin orice mijloc și în orice formă.

Bărbatul și-a recunoscut vina integral.

Astfel, acestuia i-a fost stabilită o pedeapsă cu muncă neremunerată în folosul comunității în mărime de 150 de ore. Totuși, judecătorul Dorin Munteanu, care a examinat cauza, a dispus considerarea pedepsei ca fiind executată. S-a întâmplat deoarece în termenul pedepsei a fost luată în considerare perioada aflării bărbatului în stare de reținere, arest preventiv și arest la domiciliul, între 17 martie și 6 mai. O zi de arest preventiv a fost calculată ca patru ore de muncă neremunerată.

Vladimir Lungu a fost eliberat chiar în sala de judecată.

Decizia judecătorească poate fi contestată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că, pe 17 martie, Vladimir Lungu a aruncat două cocktail-uri Molotov peste gardul ambasadei Federației Ruse la Chișinău. În acel timp, pe teritoriul misiunii diplomatice activa o secție de vot pentru alegerile prezidențiale din Rusia.

Bărbatul a fost reținut, iar ulterior – plasat în arest preventiv. Acesta susținea că deține cetățenia Federației Ruse. Bărbatul și-a argumentat gestul prin faptul că este nemulțumit de acțiunile actualului regim de la Kremlin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: