Belarus va fi prima țară care va primi vaccinul rusesc împotriva coronavirusului
Full Article 2 minutes read

Belarus va fi prima țară care va primi vaccinul rusesc împotriva coronavirusului

Belarus va fi prima țară care va primi vaccinul rusesc împotriva coronavirusului. Acest lucru a fost agreat de Alexandr Lukașenko și Vladimir Putin în timpul unei conversații telefonice, informează agenția TASS cu referire la BelTA.

„Președinții au discutat despre lupta împotriva coronavirusului. În această ordine de idei, șefii de stat au fost de acord ca cetățenii din Belarus să participe voluntar la a treia etapă de testare a vaccinului produs de Federația Rusă. Belarus va deveni și prima țară care va primi acest vaccin”, se anunță în mesaj.

Amintim că pe 13 august, Dodon a anunțat că Republica Moldova va expedia un demers autorităților de la Moscova pentru a obține vaccinul contra COVID-19 creat de ruși.

Precizăm că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a primit cu prudenţă vestea că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 şi a semnalat că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare stabilite de această organizaţie.

Portalul Meduza notează că există mai mulți producători care au avansat în crearea vaccinei. Este vorba despre instituții precum Moderna, Pfizer, BioNTech, Universitatea Oxford, AstraZeneca, Sinopharm, Wuhan Institute of Biologicals, Chinese Sinovac și CanSinoBio. Toți acești dezvoltatori au început deja cercetările în faza III, în timp ce Institutul Gamaleia din Moscova, care a dezvoltat vaccinul, abia începe faza III.

Aceeași sursă informează că un element important este că majoritatea producătorilor străini au publicat cel puțin unele rezultate ale testelor, însă despre vaccinul rus nu există încă detalii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: