Candidatul PAS la funcția de primar de Bălți a depus actele la Comisia Electorală (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Candidatul PAS la funcția de primar de Bălți a depus actele la Comisia Electorală (VIDEO)

În dimineața de 4 octombrie, Boris Marcoci, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de primar al municipiului Bălți, a depus actele pentru înregistrarea în cursa electorală. Este primul candidat care prezintă Comisiei Electorale dosarul de înscriere.

„Am fost înregistrat drept prima persoană, candidat PAS. Împreună vom merge la alegerile din 21 noiembrie. Vă mulțumesc pentru susținere, pentru curajul care mi-l dați și bunul Dumnezeu să ne păzească pe toți”, a declarat Marcoci după ce a depus dosarul.

 

Boris Marcoci are 56 de ani și este președinte al Organizației Teritoriale PAS, Bălți. Acesta este de profesie inginer constructor, iar din 2000 a condus SRL-ul „MARSHARCON”, o companie de construcții din Bălți.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Marcoci a obținut pe parcursul anului trecut venituri în mărime de circa 500 de mii de lei, iar soția sa – de circa 200 de mii – toate din salariu. De asemenea, a beneficiat de dividende în mărime de 880 de mii de lei de la compania de construcții „MARSHARCON”. Soția sa a beneficiat de dividende în mărime de 520 mii de lei. De asemenea, Boris Marcoci a beneficiat de aproape 48 de mii de lei din indemnizații. Acesta deține cinci terenuri agricole și două intravilane, a căror valoare este estimată între 689 de lei și aproape 68 mii de lei.

Deputatul PAS este proprietar a două case de locuit, dobândite în 2014 (47,2 m2) și 2015 (137,2 m2) și estimate la circa 16 mii de lei și 705 mii de lei, dar și un apartament de 48,2 m2, dobândit în 2014 și estimat la 344 mii de lei. Boris Marcoci a mai declarat și un autoturism de model Toyota Rav4, cumpărat în 2011 și estimat la 17 mii de euro.

***

Alegerile locale din mun. Bălți se vor desfășura pe 21 noiembrie, după ce fostul primar Renato Usatîi a demisionat.

Până în prezent, și-au anunțat intenția de a candida la funcția de edil: Boris Marcoci (PAS) și Arina Spătaru (independent). Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) vor participa cu un candidat comun la alegerile locale din municipiul Bălți. Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat deja Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participare la alegerile din municipiul Bălţi.

Igor Dodon a declarat recent că organizația teritorială a PSRM din orașul Bălți a propus candidatura lui Alexandru Nesterovschi la funcția de primar, dar decizia finală nu a fost luată.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: