Care-i dejunul ce îți poate asigura până la 5 ore de energie? Victoria Gulpe, antreprenoare și clientă Microinvest știe secretul

O dimineață bună începe cu un dejun gustos și sănătos. Opțiunea perfectă pentru dimineți delicioase și pline de energie este granola – dejunul magic, gătit în timp record, ce adună la un loc o gamă bogată de nutrienți și vitamine benefice corpului și pe placul tuturor: pentru mari și mici. Victoria Gulpe, specialist IT de profesie și mămică cu normă întreagă s-a îndrăgostit de granola acum 2 ani, când a început să o gătească pentru familie și rude.

A scos granola din zona de confort a micului dejun, a încercat zeci de combinații, care mai de care, ca în final să ajungă la formula perfectă, demnă de a sta pe mesele moldovenilor. Așa a luat viață Granoleya – bombă de vitamine și sursa de inspirație a familiei Gulpe, clienți Microinvest. Dacă încă nu te-ai obișnuit să iei dejunul în fiecare dimineață, acest articol e pentru tine.

– Victoria, ești tânără mămică și de un an, antreprenoare. Ce te-a motivat să-ți lansezi propria ta afacere și cum a început totul?

– Da, de un an pot să spun că sunt mămică la pătrat. Am descoperit granola fiind în concediul de maternitate. Anume în acea perioadă am început să pun mai mult accentul pe un regim alimentar sănătos și gustos. Și pur și simplu m-am îndrăgostit de gustul și savoarea granolei. La început găteam doar pentru familie, în cuptorașul meu mic de bucătărie, iar apoi am început să servesc prietenii și rudele. Granola de casă a stârnit o avalanșă de emoții pozitive, toți mă întrebau cum o prepar, iar când le povesteam cât e de sănătoasă, rămâneau uimiți. Ei m-au motivat să mă împărtășesc cu această bunătate și cu alți oameni. Am analizat piața, am gustat zeci de tipuri de granola, am ars multă granola, ca în final să ajung la formula perfectă. În martie 2021 am reușit să ieșim pe piață cu un produs nou, disponibil în mai multe combinații, sub brandul Granoleya.

– Toți sunt curioși, cum se prepară granola de casă – cel mai gustos și sănătos mic dejun și gustare. Ce ingrediente secrete conține și cum reușești să o faci atât de apetisantă?

– Granola este un adevărat aliat al sănătății, recomandat pentru consum zilnic de nutriționiștii din toată lumea, datorită beneficiilor deosebite pe care le poate aduce. E o adevărată bombă de vitamine și energie, cu un gust de excepție. Aceasta are la bază fulgi de ovăz, mixate cu nuci, semințe, fructe uscate și diverse condimente. Se prepară simplu, amestecăm ovăzul cu nucile și semințele. Noi folosim mai multe tipuri de nuci, precum: migdale, alune, nuci grecești, nuci caju etc. Adăugăm condimente (cardamon, ghimbir) și le dăm în cuptor. Când e gata, adăugăm miere naturală și o asezonăm cu fructe uscate, lăsând-o să se răcească complet, până la împachetare. Ingredientul secret e dragostea și plăcerea de a găti.

– Despre susținere când faci primii pași în antreprenoriat. Cât de greu este să pui pe picioare un business în Moldova?

– Noi am analizat foarte detaliat piața înainte să fondăm mica noastră afacere. Granola nu este un produs nou, iar ca să avem succes a trebuit să venim cu ceva diferit. Cel mai important este să ai alături parteneri care cred în ideea ta și sunt gata să te susțină să o dezvolți. În dezvoltarea ideii noastre, am fost susținuți financiar de către Microinvest, cu ajutorul cărora am reușit să ne cumpărăm toate utilajele necesare pentru producerea granolei: cuptor profesional, mese din inox, tăvi de copt, suport pentru cuptor, lavoar. Ne-am mărit și spațiul pentru producere. În noua locație putem găti pe oră câte 10 kg de granola, avem spațiu pentru răcit și împachetat. Tot aici, putem face și diverse experimente, ca să descoperim noi gusturi și combinații.

– Atâtea ne-ai povestit despre granola, că deja ardem de nerăbdare să o gustăm. Ce tipuri de granola sunt disponibile la Granoleya, în ce magazine le găsim și cum le putem consuma?

– La Granoleya, avem un asortiment de 4 tipuri de granolă: clasică (cu gust moderat), cu topping din fulgi de cocos, cu ciocolată naturală și granola sărată. Cea din urmă are la bază mix de condimente, semințe, nuci, paprica etc. Clienții noștri pot comanda granola online, cu livrare în toată țara, dar și peste hotare sau o pot găsi în mai multe magazine din Chișinău și regiuni: Pegas, Sincer, Gospodăria noastră, Lattese, Eco Salad, Arome BIO și altele. E un produs autentic și autohton, apreciat atât de maturi, cât și copii, care te poate ajuta să începi un mod sănătos de viață.

– Hai să încheiem pe un ton motivațional. Te rugăm să ne spui 5 motive forte să nu ratezi micul dejun, mai ales că avem opțiuni atât de savuroase și benefice, precum granola.

– Numeroase studii ne demonstrează că persoanele care sar peste micul dejun au risc mai mare de a suferi de diverse boli. Iată de ce, dejunul e un must-have în fiecare dimineață. Granola are minim 5 motive de ce să o consumi: se gătește rapid, e bogată în vitamine și nutrienți, conține ingrediente variate, îți dă starea de sațietate și energie și e foarte delicioasă. Dacă să vorbim despre valoarea nutritivă: ovăzul reduce colesterolul în sânge, nucile reduc riscul maladiilor cardiovasculare, iar grăsimile sănătoase, precum Omega 3 sunt utile pentru creier. Când începi să o consumi, devii și mai curios ce beneficii are și chiar le observi în stilul tău de viață. În plus, aceasta poate fi consumată nu doar la micul dejun, dar și la gustare sau alte mese, combinată cu lapte sau iaurt natural, dar și mâncăruri mai complexe, precum supa-cremă sau salata. Mă simt mândră că pot motiva și ajuta oamenii să înceapă un mod de viață sănătos și sunt recunoscătoare echipei Microinvest și expertului meu în particular, pentru susținere în realizarea acestui scop frumos.

* Microinvest este unicul OCN din Moldova, deținător al certificatului internațional de calitate – SMART. Acesta presupune un proces de creditare responsabil și transparent, bazat pe principii internaționale de deservire a clienților, abordare respectuoasă, corectă și echitabilă.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Andrei Mardari / NewsMaker

Moldova are peste 8 000 de milionari în lei. Cel mai tânăr are 16 ani

Anul trecut, peste 8 000 de persoane din Republica Moldova au obținut venituri de peste 1 milion de lei fiecare. Cea mai tânără persoană din această categorie are 16 ani, iar cea mai vârstnică – 88 de ani. Cea mai mare sumă de venit declarată de o persoană fizică a fost de 165,1 milioane de lei. Datele au fost comunicate de Serviciul Fiscal de Stat.

Serviciul Fiscal de Stat a raportat, pe 28 iulie, că a recepționat 98 588 declarații cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală 2024, depuse de către persoanele care desfășoară activitate economică, și 206 682 declarații depuse de contribuabili – persoane fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător.

Agenții economici au raportat venituri totale de 687,2 miliarde de lei și cheltuieli de 625,7 miliarde de lei. Față de anul 2023, veniturile au crescut cu 15,2 miliarde de lei, iar cheltuielile – cu 10,4 miliarde de lei. Agenții economici au declarat pentru anul 2024 un impozit pe venit de 7,5 miliarde de lei, cu 0,2 miliarde mai mult decât în 2023.

În anul 2024, persoanele fizice au obținut venituri în valoare totală de 129 miliarde de lei, bani câștigați de 1,57 milioane de persoane. Din aceste venituri, statul a reținut și a încasat un impozit pe venit de 10,3 miliarde de lei.

Anul trecut, 8 019 de persoane au obținut venituri de peste 1 milion lei fiecare, comparativ cu 6 416 persoane fizice în 2023. Veniturile totale ale acestor persoane au fost de 28,3 miliarde de lei, iar statul a reținut un impozit de 1,98 miliarde de lei, față de 19,7 miliarde lei venituri și 1,46 miliarde lei impozit în 2023. Cea mai mare sumă de venit declarată de o persoană fizică a fost de 165,1 milioane de lei. „Cea mai tânără persoană din această categorie are 16 ani, cea mai vârstnică – 88 ani”, au comunicat reprezentanții Serviciului Fiscal de Stat. Din numărul total al persoanelor care au obținut venituri mai mult de 1 milion de lei sunt 5 560 contribuabili de gen masculin și 2 459 feminin.

Андрей Мардарь / NewsMaker

Ploi puternice și descărcări electrice. Cod galben de instabilitate atmosferică în toată Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Avertizarea meteo va fi valabilă în perioada 28 iulie, ora 17:00 – 29 iulie, ora 18:00.

Potrivit SHS, în intervalul de timp vizat, pe arii extinse se prevăd averse însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se pot înregistra cantități de apă de 15–45 l/m²), grindină și vijelie cu rafale de până la 15–20 m/s.

AUR Moldova intră în lupta pentru Parlament: formațiunea a decis participarea la scrutinul din septembrie

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din Republica Moldova și-a anunțat intenția de a participa la alegerile parlamentare din 28 septembrie. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al formațiunii desfășurată duminică, 27 iulie.

Potrivit formațiunii, decizia vine „într-un moment de criză sistemică în Republica Moldova”.

În cadrul reuniunii, a fost aprobată și Declarația Politică a partidului, prin care partidul își propune: participarea activă la alegerile parlamentare, susținerea necondiționată a Unirii R. Moldova cu România, lupta împotriva propagandei ruse și a curentelor moldoveniste, colaborarea cu partide din România care promovează idealul reîntregirii, precum și promovarea unui unionism „modern, realist și bine ancorat în nevoile cetățenilor”.

„AUR din Republica Moldova este mai mult decât un partid, este chemarea istoriei și speranța românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Este datoria noastră față de trecut și responsabilitatea față de viitor”, se mai menționează în comunicatul formațiunii.

Precizăm că formațiunea politică Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) e condusă de George Simion, declarat persoană indezirabilă în Moldova.

În februarie 2024, premierul de la Chișinău Dorin Recean a spus că George Simion participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova.

De cealaltă parte, George Simion crede că este interzis în Republica Moldova pentru activitatea sa unionistă.

SIS

SIS, după ce mai mulți politicieni străini au fost interziși în Moldova: „Au scopul de a promova o agendă extremistă”

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a anunțat pe 28 iulie, într-un comunicat, că mai multe persoane care urmau să participe la un eveniment organizat în Republica Moldova au primit interdicție de intrare în țara noastră. Conform SIS, organizatorii evenimentului în cauză ar avea legături cu gruparea criminală condusă de oligarhul fugar Ilan Șor, iar unii dintre aceștia, alături de o parte din participanți, aveau drept scop promovarea unei „agende extremiste”, subliniind că printre aceștia se numărau susținători ai invaziei ruse din Ucraina. Precizările vin la scurt timp după ce mai mulți politicieni din SUA și UE, care urma să participe la conferința „Make Europe Great Again”, nu au fost lăsați să intre în țară.

Serviciul de Informații și Securitate a transmis că, în baza monitorizării permanente a activităților cu potențial de destabilizare și interferență străină, a fost aplicată interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pentru mai multe persoane.

Aceste persoane urmau să participe la un eveniment cu organizatori obscuri, fără transparență de finanțare și cu legături dubioase cu gruparea criminală Șor. În baza informațiilor, unii participanți și organizatori au scopul de a promova o agendă extremistă, de subminare a integrității teritoriale și a democrației din Republica Moldova. De exemplu, unul din participanți este un promotor al războiului Rusiei împotriva Ucrainei, dar și un susținător fidel al ocupației Rusiei în teritorii ce nu-i aparțin, cu utilizarea narațiunii ostile de „protejare a intereselor cetățenilor ruși asupriți”, referindu-se inclusiv la regiunea transnistreană”, a menționat instituția.

SIS a mai spus că, pe fundalul tensionat al securității regionale, se desfășoară un șir de „acțiuni camuflate sub forma unor evenimente civice sau culturale”, care fac parte dintr-un spectru mai larg de acțiuni hibride întreprinse de către Rusia pe teritoriul țării noastre. Potrivit SIS, aceste acțiuni se vor intensifica, iar „instituțiile își vor exercita mandatul legal și vor acționa de fiecare dată în interesul Republicii Moldova și pentru a proteja ordinea constituțională”.

Facem un apel către persoanele publice, precum și către toți cetățenii să manifestă prudență, să analizeze critic când primesc invitații de participare la diverse acțiuni sau evenimente publice, fără a cunoaște adevăratul scop sau finanțatorul din umbră al acestor inițiative, fiind astfel manipulați pentru a servi unor interese ostile străine Republicii Moldova. Participarea, chiar și neintenționată, la astfel de acțiuni orchestrate de forțe externe aduce cu sine potențiale riscuri de legalitate, care sunt documentate de oamenii legii”, a spus SIS.

Amintim că, în perioada 28-29 iulie, la Chișinău este preconizată desfășurarea conferința „Make Europe Great Again”. Mai mulți politicieni controversați din UE și SUA, care urmau să participe la acest eveniment, nu au fost lăsați să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Este vorba despre eurodeputatul ceh Ondřej Dostál, purtătorul de cuvânt al partidului suveranist grec NIKI, Dimos Thanasoulas, și activistul suveranist Brian Brown.

NewsMaker

Ex-șeful Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică s-a alăturat Blocului Împreună

Ex-directorul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) Alexandru Corețchi a aderat la Blocul Împreună. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă din 28 iulie.

Am venit în fața dvs să anunțăm aderarea la echipa Blocului Împreună a domnului Alexandru Corețchi, ex-director STISC. (…) Dumnealui, pentru Blocul Împreună și pentru Republica Moldova, reprezintă o valoare – o valoare profesională, o valoare care poate fi transpusă și transliterată prin întărirea securității cibernetice și naționale.  Ne bucurăm că dumnealui a adoptat această decizie de a susține și de a deveni parte din echipa Blocului Împreună”, a declarat Ștefan Gligor, lider al Blocului Împreună.

La rândul său, Alexandru Corețchi a spus că va continua să activeze cu profesionalism și că „nu va ceda în fața provocărilor”.

Acesta a vorbit și despre dezideratul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Mesajul este că avem restanțe ca și societate, ca și adepți ai viziunii integrării europene. Chiar cu dovada forte că am reușit prin referendum să ne determinăm calea noastră univoc. Nu există cale de întoarcere! Bravo, Moldova, am reușit! Acum este vorba despre integrarea cu cele 27 de națiuni. Și aici provocarea mare este cum o vom face. Aici este nevoie de forță, care să ne permită să schimbăm defectele adânc ascunse și cu succes manipulate de mai multe forțe politice și de dreapta, și de stânga.  Și nu știu de ce nimeni nu are mândria și demnitatea să se apuce să facă revizuirea modelului de organizare a statului, să aibă curajul să umble la legi care implementează și fac posibile opțiuni de corupție, opțiuni de trafic de influență, opțiuni de nedreptate. Deci, aceste valori este necesar de a le îmbrățișa cu toată lumea, de a avea echipe tehnice care să închidă aceste defecte și să pună la dispoziție societății un model de operare a țării care să fie compatibil sută la sută cu modul în care trăiește Uniunea Europeană”, a menționat el.

Potrivit ZdG, Alexandru Corețchi este fost antreprenor IT. El a preluat conducerea Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică în 2023. A demisionat din funcție la sfârșitul lunii iunie 2025.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: