Ceban, reacție la declarațiile Getei Burlacu, care spune că a fost împiedicată să cânte de Ziua Independenței în PMAN, după ce au apărut împreună într-un live: „Absolut inadecvat”
Full Article 3 minutes read

Ceban, reacție la declarațiile Getei Burlacu, care spune că a fost împiedicată să cânte de Ziua Independenței în PMAN, după ce au apărut împreună într-un live: „Absolut inadecvat”

Primarul capitalei, Ion Ceban, a venit cu o reacție la declarațiile interpretei Geta Burlacu, care a acuzat Ministerul Culturii că ar fi exclus-o din lista interpreților care urmau să cânte în PMAN de Ziua Independenței, după ce au apărut împreună într-un live. Este „inadecvat, incorect, impertinent și iresponsabil” să judeci artiștii, a declarat Ceban în debutul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău din 28 august. Edilul le-a cerut subalternilor săi, în ajunul sărbătorii naționale „Ziua Limbii Române”, organizată tradițional de municipalitate, să nu divizeze artiștii în „ai noștri și ai voștri” sau să-i excludă din programul cultural pe criterii politice.  

„Îi rog pe cei de la Direcția Cultură să nu dea Domnul să fie excluși artiști pe motive politice sau oricare alte motive. Nu ne interesează pe noi cine a cântat la nunta domnului Recean când a fost nănaș sau nu ne interesează cine a cântat la cumetriile domnului Grosu. Toți sunt artiștii noștri și pe toți trebuie să îi implicăm în activități. Nu ne interesează cine cu cine a zburat cu avionul sau a mers cu autobuzul. Considerăm că este absolut inadecvat, incorect și impertinent și iresponsabil să judecă artiștii după principiul ai noștri și ai voștri”, a declarat Ion Ceban.

Precizăm că interpreta Geta Burlacu a publicat pe 24 august un mesaj în care a acuzat Guvernul că ar fi eliminat-o de pe lista artiștilor care urmau să evolueze de Ziua Independenței în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Potrivit artistei, totul s-ar fi întâmplat după ce a apărut într-un live al primarului de Chișinău, Ion Ceban. În reacție, Ministerul Culturii a precizat pentru NM că interpreta a fost exclusă din lista artiștilor de către Moldova Concert și Filarmonica Națională, care a organizat evenimentul. Ministerul a menționat că cântăreața a fost exclusă din programul artistic din motive tehnice, dar nu politice.

Pe 27 august, Republica Moldova a marcat 32 de ani de independență. Seara a culminat cu un concert, susținut de artiști autohtoni din țară, dar și de peste hotare, pe scena instalată în PMAN. Evenimentul a fost organizat de Guvernul Republicii Moldova. Tradițional, pe 31 august, Primăria municipiului Chișinău organizează evenimentele dedicate Zilei Limbii Române. În acest an, municipalitatea și-a propus să surprindă spectatorii cu concursuri, recitaluri de poezii și cu tradiționalul spectacol muzical –  „În aceeași limbă” – unde vor evolua mai mulți artiști consacrați. Pe scenă vor urca, potrivit municipalității, Mariana Bulicanu, Cristina Scarlat, Natalia Barbu, Cătălin Josan, Radu Dolgan, Adriana Babin, Tania Cerga, Brio Sonores, Vitalie și Cătălin Advahov. Programul muzical va fi îmbinat cu un recital de poezie în lectura lui Nicolae Jelescu.

Ceban, reacție la declarațiile Getei Burlacu, care spune că a fost împiedicată să cânte de Ziua Independenței în PMAN, după ce au apărut împreună într-un live: „Absolut inadecvat”

Primăria Chișinău/Facebook


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: