Cehia are un nou președinte. Maia Sandu l-a felicitat pentru victoria în alegeri
Full Article 50 second read

Cehia are un nou președinte. Maia Sandu l-a felicitat pentru victoria în alegeri

Cehia are un nou președinte. Este vorba despre fostul general Petr Pavel, care a câştigat alegerile prezidențiale. Șefa statului moldovean Maia Sandu l-a felicitat, pe 29 ianuarie, pe noul președinte al Republicii Cehe. 

„Felicitări pentru alegerea dumneavoastră în calitate de noul președinte al Cehiei! Aștept cu nerăbdare să continuăm dialogul constructiv între Republica Moldova și Cehia”, a scris Maia Sandu, pe Twitter.

Petr Pavel a intrat în armată în perioada comunistă, când Praga făcea parte din Pactul de la Varşovia condus de sovietici, şi a fost decorat pentru serviciile de menţinere a păcii în fosta Iugoslavie în anii 1990, scrie hotnews.ro. A ajuns să conducă statul major ceh şi a fost preşedinte al comitetului militar al NATO timp de trei ani, înainte de a se pensiona în 2018.

Petr Pavel a câştigat pe 28 ianuarie alegerile prezidenţiale din Republica Cehă. Acesta a obținut 58,3 la sută din voturi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: