Cele mai importante calități ale unui angajat
Full Article 3 minutes read

Cele mai importante calități ale unui angajat

Pentru oricare poziție, fie că este un post de lucru hamal sau un job cu răspundere mai mare, managerii HR depun eforturi considerabile ca să aleagă cel mai bun angajat. Dacă ești în căutarea unui job full time ori a ofertelor de lucru în Chișinău plata pe zi, trebuie să deții niște calități esențiale, de ordin profesional și personal, ca să-ți convingi angajatorul. Care sunt cele mai importante calități ale unui angajat, necesare pentru locuri de muncă bine plătite, îți explicăm în continuare.

  1. Dedicare

Dedicarea sau devotamentul față de companie și responsabilitățile asumate este principala calitate, pe care angajatorii o apreciază. Această atitudine se manifestă prin pasiunea față de job, orientare spre rezultate, atingerea obiectivelor comune și capacitatea de adaptare în procesul de muncă. Mai mult decât atât, această calitate este chiar mai importantă decât experiența de muncă, pentru că un angajat dedicat va depune eforturi să crească și să genereze performanțe.

  1. Independență

Abilitatea de a lucra independent este la fel de importantă ca și capacitatea de a lucra eficient în echipă. Organizațiile mari își doresc să aibă în echipa lor angajați autonomi, care pot să-și asume diferite responsabilități și să livreze individual rezultate. Un angajat capabil să lucreze independent demonstrează abilități puternice de concentrare, de gestionare a timpului, de planificare și de rezolvare a problemelor. De asemenea, angajatorul va fi mai predispus să ofere oportunități de avansare subalternilor care lucrează bine de sine stătător, fără a fi nevoie de multă supraveghere.

  1. Leadership

Calitățile de lider sunt esențiale dacă îți dorești să te dezvolți profesional. Un angajat care este un lider bun, mai dă dovadă de: abilități organizatorice, aptitudini de identificare a punctelor forte și slabe a echipei, capacitatea de a motiva și de a oferi feedback constructiv. Angajatorii tind să dezvolte această aptitudine în subalterni sau să angajeze profesioniști, cu calități de lider, pentru că în acest mod vor motiva întreaga echipa să lucreze mai productiv, ca să atingă obiectivele setate.

  1. Abilități puternice de comunicare

Această calitate este esențială pentru oricare poziție sau pentru oricare industrie. Un angajat care comunică fluent, își poate structura coerent gândurile și construiește bine mesajele va fi extrem de apreciat de superiori. Pe lângă aptitudinea de a comunica eficient cu managerii sau clienții, un specialist care comunică bine demonstrează că are un nivel ridicat de profesionalism, că este deschis să abordeze lucruri noi, că are cunoștințe în comunicarea nonverbală și că este un bun ascultător.

Dacă nu ai suficient de dezvoltate calitățile enumerate anterior, nu-ți fă griji. Acestea pot fi cultivate și te vor ajuta să obții cu ușurință jobul la care visezi.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: