Cererea de abținere depusă de procurorul desemnat să examineze plângerea pe numele lui Robu va fi examinată de PA
Full Article 2 minutes read

Cererea de abținere depusă de procurorul desemnat să examineze plângerea pe numele lui Robu va fi examinată de PA

Cererea de abținere depusă de procurorul Vasile Plevan, desemnat să verifice plângerea depusă de un avocat pe numele procurorului general interimar Dumitru Robu, urmează să fie examinată de Procuratura Anticorupție. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Pe 2 decembrie, CSP l-a desemnat pe Vasile Plevan pentru a examina plângerea avocatului Igor Hlopețchi cu privire la presupusa încălcare pe care ar fi admis-o Robu în dosarul penal inițiat pe numele adjunctului procurorului general suspendat, Ruslan Popov. Alte detalii nu au fost făcute publice de CSP, invocându-se pericolul de a dăuna anchetei. 

În cadrul ședinței CSP din 8 decembrie, președinta Consiliului Angela Motuzoc a declarat că Plevan a cerut să fie recuzat. Totuși, membrii CSP au decis că cererea trebuie să fie examinată de conducerea Procuraturii Anticorupție.

De asemenea, Consiliul s-a referit la cererea de recuzare depusă de procurorul Andrei Balan, care pe 18 noiembrie a fost însărcinat cu examinarea plângerii depuse de ex-deputata Platformei DA Inga Grigoriu, cu privire la „presupusele ilegalități” comise de procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, în dosarul privind expulzarea ilegală a pedagogilor de origine turcă. Cererea de recuzare a fost repinsă de Procuratura Anticorupție.

Amintim că, anterior, CSP l-a desemnat pe Vasile Plevan să verifice plângerea fostului șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari față de acțiunile lui Stoianoglo. Morari susține că, în cadrul conferinței de presă din 4 octombrie, procurorul general suspendat în momentul de față ar fi făcut publice informații despre viața sa personală. Mai mult, potrivit lui Viorel Morari, detaliile nu trebuiau dezvăluite, întrucât sunt parte a dosarului penal. La rândul său, Stoianolog susține că nu a comis nicio încălcare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: