China va dona Republicii Moldova „un lot impunător de doze de vaccin anti-COVID-19”
Full Article 2 minutes read

China va dona Republicii Moldova „un lot impunător de doze de vaccin anti-COVID-19”

China va dona Republicii Moldova „un lot impunător de doze de vaccin anti-COVID-19”. Despre acest lucru se anunță într-un comunicat al guvernului ca urmare a unei întrevederi dintre premierul interimar, Aureliu Ciocoi și ambasadorul Chinei la Chișinău, Zhang Yinghong.

Cei doi oficiali au discutat despre situația pandemică din Republica Moldova și despre măsurile necesare de întreprins în perioada imediat următoare pentru a preveni răspândirea virusului. În acest context, ambasadorul Chinei a declarat că guvernul Republicii Populare Chineze va dona țării noastre „un lot impunător de doze de vaccin anti-COVID-19”.

Precizăm că mai mulți studenți de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” au fost vaccinați împotriva coronavirusului cu serul chinezesc Sinopharm. Vaccinul a fost oferit Republicii Moldova de către Emiratele Arabe Unite.

Vaccinul BBIBP-CorV este aprobat în peste 20 de țări și este în proces de aprobare de către Organizația Mondială a Sănătății, după ce a trecut toate cele trei etape de evaluare. Preparatul Sinopharm a fost testat, în faza a III-a, pe mai mult de 60 de mii de voluntari din 10 țări. Conform rezultatelor ultimei faze de testare, efectuată pe un lot de 31 de mii de voluntari din Emiratele Arabe Unite, vaccinul Sinopharm are o eficiență de 100% împotriva formelor medii și severe de COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: