Chișinăul acuză Tiraspolul de fals: Sunt distribuite informații în stânga Nistrului despre o pretinsă „răpire” 
Full Article 2 minutes read

Chișinăul acuză Tiraspolul de fals: Sunt distribuite informații în stânga Nistrului despre o pretinsă „răpire” 

Pe 1 decembrie, la Bender, a avut loc o nouă ședință a Comisiei Unificate de Control. Reprezentanții Chișinăului spun că s-a discutat despre posturile ilegale din regiunea transnistreană, precum și despre o pretinsă răpire a unui bărbat din Bender. 

„Au fost reluate discuțiile privind luarea unei decizii clare asupra problemei. Delegația Republicii Moldova a formulat propuneri concludente pentru proiectul deciziei care să asigure retragerea tuturor posturilor ilegale și personalului înarmat instalat abuziv”, se arată în declarația Comisiei.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre o pretinsă răpire a unui bărbat din Bender.

„A fost abordată distribuirea unor informații vădit false în presa din stânga Nistrului despre o pretinsă „răpire” a unui cetățean în municipiul Bender”, menționează Comisia. Cea din urmă mai adaugă că „delegația Republicii Moldova a deconspirat intențiile propagandistice și de dezinformare ale exponenților Tiraspolului care au scopul de a distrage atenția de la soluționarea problemelor stringente din Zona de Securitate”.

De menționat că pe 24 noiembrie, presa din regiunea transnistreană a scris că poliția de pe malul drept „a reținut și scos ilegal din regiunea transnistreană un locuitor din Bender”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: