Compania „Transgaz” din România a modificat termenul de construcție și de dare în exploatare a gazoductului Iași-Ungheni

Compania „Transgaz” a amânat pentru anul 2021 termenul de construcție și de dare în exploatare a sistemului românesc de transport de gaze naturale, care va permite livrarea gazului natural prin conducta Iași-Ungheni. Informația se regăsește în Planul de dezvoltare a sistemului național de transport de gaze naturale a României pentru perioada 2019-2028.

„Având în vedere necesitatea îmbunătățirii alimentării cu gaze naturale a regiunii de nord-est a României și ținând seama de perspectiva oferită de conducta de interconectare dintre România și Republica Moldova (Iași-Ungheni), de a oferi capacități de transport de gaze naturale spre/dinspre Republica Moldova sunt necesare o serie de dezvoltări în sistemul de românesc de transport de gaze naturale astfel încât să poată fi asigurați parametrii tehnici adecvați cerințelor de consum din regiunele vizate”, se anunță în documentul publicat.

transgaz.ro

Dacă anterior termenul limită de punere în funcțiune a gazoductei era anul 2019, atunci conform noilor modificări, termenul estimativ de finalizare a proiectului este anul 2021, se arată în Planul de dezvoltare a sistemului național de transport gaze naturale a României pentru perioada 2019-2028.

Potrivit sursei citate, valoare investiței este de 174, 25 milioane de euro.

transgaz.ro

Aceași sursă mai menționează că „prin realizarea acestui proiect va putea fi asigurată presiunea necesară și capacitatea de transport de gaze naturale de 1,5 mld metri cubi/an în punctul de interconectare dintre sistemele de transport gaze naturale ale României și Republicii Moldova”.

Menționăm că la începutul lunii decembrie a anului trecut, prim-ministrul Ion Chicu a dat asigurări că construcția gazoductului Iași-Ungheni va fi finalizat până la sfârșitul anului și că va fi pus în funcțiune în 2020.

Amintim că construcția gazoductului Iași-Ungheni a început în anul 2013. Autoritățile au promis că îl vor pune în funcțiune în 2017, apoi au amânat darea în exploatare pentru sfârșitul anului 2018. Apoi au promis că conducta va fi lansată în 2020.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

president.gov.ua

Sandu, după cel mai masiv atac al Rusiei din acest an: „Ucraina luptă pentru toți, dar prea des rămâne singură”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, condamnă atacul cu drone și rachete lansat de Federația Rusă asupra Ucrainei în noaptea de 4 iulie — cel mai amplu de la începutul acestui an. Șefa statului a solicitat, într-o reacție pe rețele, intensificarea sprijinului internațional pentru apărarea antiaeriană a Kievului.

„Kievul a fost lovit din nou de rachete rusești. Ucraina luptă pentru libertate și pace — pentru noi toți. Dar, în fața unui imperiu al răului, prea des rămâne singură. Are nevoie de mai multă apărare antiaeriană, de un sprijin mai puternic. A susține Ucraina înseamnă a proteja pacea în Europa și dincolo de ea”, a scris Maia Sandu pe X (fosta Twitter).

Amintim că Rusia a atacat Ucraina cu cel mai mare număr de drone de la începutul războiului, imediat după negocierile fără rezultat dintre Putin și Trump. În total au fost lansate 539 de drone și 11 rachete asupra teritoriului ucrainean. Deși majoritatea au fost doborâte, 9 rachete „Kinzhal” și „Iskander” și-au atins țintele. „Este cel mai mare număr folosit de inamic într-un singur atac”, a declarat Reprezentantul Forțelor Aeriene, Iuri Ihnat.

„Toate acestea sunt o dovadă clară că, fără o presiune cu adevărat amplă, Rusia nu își va schimba comportamentul său stupid și distructiv. Este necesar ca pentru fiecare astfel de atac asupra oamenilor și asupra vieții, ei să simtă lovituri corespunzătoare prin sancțiuni și alte măsuri – asupra economiei lor, a veniturilor lor, a infrastructurii lor. Este singurul lucru care poate fi obținut rapid pentru a schimba situația în bine. Și acest lucru depinde de parteneri, în primul rând de Statele Unite ale Americii”, a scris președintele Volodimir Zelenski pe rețele, după atacul masiv al Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: