Conducerea taberei din Sergeevka, unde s-au intoxicat 56 de copii, va apărea în fața judecătorilor
Full Article 2 minutes read

Conducerea taberei din Sergeevka, unde s-au intoxicat 56 de copii, va apărea în fața judecătorilor

Directorul și bucătarul-șef al taberei de vară „Medic – 2″ din Sergheevca, Ucraina, care aparţine Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Chişinău, unde vara trecută s-au intoxicat 56 de copii, vor apărea în fața judecătorilor. Procuratura Odesei a finalizat urmărilea penală și a transmis dosarul în instanță. Dacă bănuiții vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 5 la 8 ani de închisoare. 

Potrivit procurorilor, directorul și bucătarul-șef al instituției sunt bănuiți de încălcarea normelor sanitare, ceea ce a provocat intoxicarea copiilor. Totodată, oamenii legii consideră că suspecții nu au respectat condițiile corespunzătoare de igienă din instituție, inclusiv cele din bucătăria taberei.

Amintim că 56 de copii și 4 adulți s-au intoxicat, în data de 12 iulie, în tabăra „Medic – 2″ din Sergheevca, Ucraina, care aparţine Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Chişinău. Aceștia au fost diagnosticaţi cu gastroenterocolită acută.

Ulterior, ministerul Sănătății din Ucraina a anunțat că specialiștii au stabilit, în urma controalelor, numeroase încălcări în cadrul taberei, care ar fi putut să provoace un focar de dezinterie. Astfel, personalul instituției fusese angajat fără să fie examinat de medici, vesela nu era spălată corespunzător, temperatura din frigidere nu era controlată, iar în tabără nu existau suficiente produse de dezinfectare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: