VIDEO Cinci copii de la o tabără din raionul Soroca s-au intoxicat
Full Article 3 minutes read

VIDEO Cinci copii de la o tabără din raionul Soroca s-au intoxicat

Cinci copii, care erau în vacanță la tabăra „La Dumbrava” din satul Volovița, raionul Soroca, au făcut intoxicație. Conducerea taberei susține că minorii s-au otrăvit după ce ar fi consumat alimente interzise aduse de părinți. În același timp, Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) Tudor Moraru a declarat că au fost prelevate mostre de la mâncarea servită la tabără, iar rezultatele urmează să fie gata în decurs de maxim 2 zile.

Mai mulți copii de la tabăra „La Dumbrava” acuzau, în dimineața de 10 iulie, dureri de burtă și votimau. Despre acest lucru au relatat părinții celor mici pentru Observatorul de Nord.

Presa locală s-a deplasat la fața locului pentru a afla care-i situația, iar directorul Veaceslav Ursu a declarat inițial că părinții aduc mâncare copiilor din tabere, în ciuda faptului că au fost avertizați că acest lucru este interzis.

„Cu părere de rău vreau să vă anunț că s-au iscat unele probleme. Una dintre cele mai mari probleme o am cu părinții. Aduc mâncare, chiar dacă este interzis”.

După reacțiile și comentariile părinților, administația taberei a făcut un control și a depistat mai multe produse interzise în tabără, aduse de părinți.

„După evenimentele de dimineață am mobilizat tot activul taberei pentru a depista care e motivul. Mobilizând echipa am depistat o mulțime de produse care sunt categoric interzise: produse lactate, ciocolate, bomboane, băuturi carbogazoase, fără vreun termen de valabilitate indicat. De fiecare dată când am făcut ședințe am zis că aceste produse sunt categoric interzise. Îmi pare foarte rău că părinții nu se luptă pentru sănătate, ci dimpotrivă. Personalul a găsit și 30 de ouă fierte”, a declarat Veaceslav Ursu.

Contactat de Realitatea.md, șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Tudor Moraru, a declarat că 5 minori s-au intoxicat.

„În după amiaza zilei de astăzi, împreună cu specialiștii de la sănătate publică, au fost prelevate probe de la mâncarea de la tabăra pentru copii. Suntem în așteptarea rezultatelor, orientativ vor fi gata în 24/48 ore. Cu intoxicații s-au ales cinci minori, cu vârsta de până la 15 ani. Starea lor este satisfăcătoare, nu au avut febră, au fost consultați de medical taberei, nu au fost internați la spital. Aceștia se află în continuare la tabără. Preliminar, credem că s-au intoxicat de la mâncarea și băuturile carbogazoase aduse de părinți. Aceștia au adus de acasă sucuri, bomboane, cipsuri. Toate acestea au fost luate și depozitate de către directorul taberei”, a declarant șeful ANSA Soroca, Tudor Moraru.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: