Confort! Parcare supra etajată modernă în apropierea pieții „Calea Basarabiei” și a Gării de Nord
Full Article 5 minutes read

Confort! Parcare supra etajată modernă în apropierea pieții „Calea Basarabiei” și a Gării de Nord

În apropierea pieții „Calea Basarabiei” și a „Gării de Nord” din Capitală va apărea o parcare supra etajată modernă, care va spori confortul urban. Acesta este un proiect privat și va fi realizat de compania „Horus Construction”, care are în plan și mai multe acțiuni de modernizare a infrastructurii din regiune. Detalii la acest subiect a oferit Mihai Godea, director pentru Dezvoltare la compania „Horus” în contextual lansării recente a unuia dintre cele mai grandioase proiecte imobiliare din țară – „Horus City”.

Într-un interviu oferit de Mihai Godea pentru portalul tribuna.md, Mihai Godea a sublinait „abordarea complexă” pe care o are compania la dezvoltarea proiectului „Horus City”. Astfel, pentru confortul locatarilor complexului, dar și pentru comoditatea persoanelor aflate în trafic rutier prin zonă, sunt planificate parcări subterane și terestre, iar în preajma Gării de Nord, unde este și piața „Calea Basarabiei”, va fi o parcare supra etajată. Aceasta va rezolva și problema actualelor parcări haotice din regiunea respectivă.

Confort! Parcare supra etajată modernă în apropierea pieții „Calea Basarabiei” și a Gării de Nord

Grupul „Horus” și-a asumat și lucrările de lărgire a străzii Tudor Vladimirescu până la intersecția cu str. Vadul  lui Vodă, fapt care va fluidiza traficul din zonă, care acum este mai dificil. Potrivit lui Mihai Godea, tot din proiectul investițional al companiei este prevăzută construcția canalizării pluviale, pe care str. Tudor Vladimirescu nu o are la momentul de față.

O altă noutate importantă, care va fluidiza traficul rutier în zonă și va spori confortul oamenilor care locuiesc ori tranzitează regiunea, este construirea un tronson nou de drum limitrof complexului locativ, care va uni str. Tudor Vladimirescu cu str. Calea Moșilor. Acest tronson va fi unit pe linia de separare a cartierului locativ de piața comercială cu o cale de acces până la Gara de Nord. La intersecțiile noi vor fi amplasate semafoare, iar în proximitatea complexului vor fi amenajate stații de așteptare a transportului public, atât pe str. Tudor Vladimirescu, cât și pe str. Calea Moșilor. Dezvoltarea infrastructurii rutiere prin investiții private va scăpa capitala de ambuteiajele ce se formează acum la sensurile giratorii din această regiune.

Confort! Parcare supra etajată modernă în apropierea pieții „Calea Basarabiei” și a Gării de Nord

În proiectul investițional al complexului „Horus City” este prevăzută și trecerea râulețului Țiganca, ce curge prin zonă, într-un colector de beton subteran. Pentru estetizarea ambianței urbane, rețele termice magistrale din str. Tudor Vladimirescu vor fi coborâte la subteran, tot din contul investitorului.

Mihai Godea a oferit și câteva detalii despre infrastructura social a complexului „Horus City”, un proiect poziționat ca și clasă premium, însă la prețuri accesibile pentru cei care își doresc o locuință bună în zona centrală a orașului. Potrivit acestuia, locatarii complexului „Horus City” vor beneficia de o gamă largă de servicii chiar în cartier. Astfel, aici vor funcționa un centru medical, un complex sportiv, o grădiniță, o bancă, un supermarket, complementate de o largă rețea comercială. Se prevăd și alte facilități sociale cum ar fi curățătorie, salon de frumusețe,  farmacie, florărie, alte întreprinderi care prestează diferite servicii și vând în sistem retail. În curțile blocurilor vor fi amenajate terenuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, parcări, alei pentru plimbări etc.

Confort! Parcare supra etajată modernă în apropierea pieții „Calea Basarabiei” și a Gării de Nord

„Abordarea noastră e ca serviciile să poată fi accesate pe loc, adică lângă casă. În plus, vom pune accentul pe elemente, care favorizează un mediu ecologic. Vor fi implementate soluții tehnologice cu un consum redus de energie, parcări dotate cu încărcătoare pentru mașini electrice, va fi creat un ecosistem propriu al complexului. Apa condensată, provenită de la aparatele de aer condiționat se va scurge într-un canal special, iar încăperile speciale pentru depozitarea containerelor de gunoi vor fi proiectate cu opțiunea de sortare a deșeurilor”, a spus directorul pentru Dezvoltare al companiei „Horus”.

Godea a mai precizat că persoanele cu dizabilități și părinții cu cărucioare nu vor întâmpina bariere de deplasare, întrucât intrările și holurile vor fi destul de largi, ascensoarele pentru locatari și cele marfare vor fi suficient de mari pentru a permite accesul persoanelor în scaune cu rotile. Vor exista locuri de parcare, rezervate exclusiv persoanelor cu nevoi speciale. Zona pietonală și trotuarele vor fi construite din materiale netede, nevrac, antiderapante, fără margini ascuțite, uniforme (vor fi excluse diferențele de înălțime).

Confort! Parcare supra etajată modernă în apropierea pieții „Calea Basarabiei” și a Gării de Nord

Complexul va fi verde pe tot parcursul anului. O fâșie lată de arbori va fi sădită pe tot perimetrul ansamblului rezidențial și îl va separa, la modul practic, de partea carosabilă a străzii Tudor Vladimirescu. Zonele de recreere vor avea și spații pentru grătare, dotate cu o infrastructură corespunzătoare: alimentare cu apă, copertine umbrite, container de gunoi etc.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: