Coreea de Nord a declarat că nu va participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Ce motive invocă?
Full Article 2 minutes read

Coreea de Nord a declarat că nu va participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Ce motive invocă?

Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) a notificat China că nu va putea participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din cauza situaţiei legate de răspândirea coronavirusului. Acest lucru a fost raportat vineri de agenţia TsTAK, citată de adevărul.ro.

„Statele Unite şi forţele aflate sub controlul său devin din ce în ce mai îndrăzneţe în acţiunile lor împotriva Chinei, menite să împiedice deschiderea cu succes a Jocurilor Olimpice. Nu vom putea participa la Jocurile Olimpice din cauza acţiunilor forţelor ostile şi pandemiei globale. Susţinem pe deplin camarazili chinezi în munca lor. privind organizarea unui festival olimpic magnific şi minunat”, se arată în scrisoarea pe care RPDC a trimis-o comitetului de organizare al Jocurilor de la Beijing.

De asemenea, RPDC nu a participat la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo din 2021.

Cea de-a XXIV-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă va avea loc la Beijing în perioada 4-20 februarie 2022. Capitala Chinei a fost aleasă ca loc de desfăşurare la sesiunea Comitetului Olimpic Internaţional de la Kuala Lumpur, pe 31 iulie 2015. Pe 6 decembrie, Statele Unite au anunţat un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing, ceea ce implică refuzul oficialilor de a călători în China. La JO vor lua parte sportivii americani. Iniţiativa SUA a fost susţinută de Australia, Marea Britanie şi Canada.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: