Lifespan

Coronavirus: 276 de elevi și 25 de studenți infectați. 11 instituții de învățământ sunt în carantină

11 instituții de învățământ din Republica Moldova activează la distanță din cauza carantinei impuse după depistarea cazurilor de infectare cu COVID-19 în rândul elevilor sau a angajaților. Potrivit datelor prezentate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pe 19 octombrie, 276 de elevi și 372 de cadre didactice au fost confirmați pozitiv.

Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe a conducerii Ministerului Educației, Culturii și Cercetării cu șefii organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ).

Conform ultimelor date actualizate, la 19 octombrie, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 era de 276, iar 6091 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 372 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 351 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 69 de persoane, iar alte 64 se află în autoizolare.

Datele mai arată că din cele 1240 de instituții de învățământ general publice și private, 11 instituții activează la distanță din cauza carantinei ca și în cazul a 294 de clase.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 12-16 octombrie, au fost înregistrați 24 de elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 12 – cadre didactice și 7 – reprezentanți ai personalului nedidactic și auxiliar. De asemenea, 17 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare și 2 instituții își desfășoară activitatea în regim online.

În învățământul superior, în perioada 12-16 octombrie avem 25 de studenți testați pozitiv cu Covid-19, iar 126 de studenți se află în autoizolare. 18 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 18. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 9 persoane.

Din numărul total de 1398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea l-a decizia fondatorului 1134. În prezent, 9 instituții și 31 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 10, iar alți 757 de copii se află în autoizolare. 83 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus. În autoizolare se află 113 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 47 de persoane, iar alte 127 se află în autoizolare.

Ministrul Igor Șarov a atras atenția șefilor OLSDÎ să instruiască profesorii și elevii asupra măsurilor de siguranță pe perioada vacanței de toamnă. „Vă rog să tratați acest subiect cu maximă seriozitate, astfel încât atât profesorii cât și elevii să aibă o vacanță sigură”.

În acest sens, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis o circulară prin care vine cu recomandări la subiectul dat. Astfel, MECC recomandă realizarea unei lecții de instruire a elevilor cu referire la profilaxia și măsurile obligatorii de protejare împotriva infectării cu COVID-19 și alte situații de risc, care pot să apară în perioada vacanței.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Фото: Новости Приднестровья

Ministerul Mediului: Râul Nistru nu este în pericol de secare, dar populația trebuie să consume apa rațional

Râul Nistru nu este în pericol de secare, însă populația trebuie să consume rațional apa, susține secretarul de stat al Ministerului Mediului, Gheorghe Hajder. Potrivit oficialului, autoritățile din Ucraina respectă angajamentele asumate și asigură un debit constant de apă, conform regulamentului bilateral.

„La moment nu sunt riscuri pericol de secare a râului Nistru, avem un regulament cu partea ucraineană, suntem într-o comunicare continuă, respectiv partea ucraineană își respectă angajamentele și deversează acele 110 m/s”, a declarat Gheorghe Hajder.

Oficialul a făcut apel la un consum rațional al resurselor de apă, în special în contextul secetei care afectează râurile: „Să ținem cont că ele sunt epuizabile”.

Întrebat despre eventualele restricții privind utilizarea apei din Nistru pentru irigarea terenurilor agricole, Hajder a precizat că acestea nu există în prezent și că fauna și flora râului nu sunt amenințate.

„Avem suficiente resurse de apă pentru irigare, dar este important să le utilizăm rațional și eficient”, a precizat secretarul de stat al Ministerului Mediului. Oficialul a încurajat agricultorii, în acest sens, să aplice metode moderne, cum ar fi irigarea prin picurare.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit avertizarea hidrologică privind nivelul redus de scurgere al apei. Aceasta va fi valabilă în perioada 9 – 15 iulie. În intervalul de timp menționat, în Nistru, Prut și râurile mici se va menține scurgerea redusă a apei. Vezi harta râurilor afectate AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: