Covid-19, periculos și pentru animale. O leoaică de la o menajerie din India a murit după ce s-a infectat
Full Article 2 minutes read

Covid-19, periculos și pentru animale. O leoaică de la o menajerie din India a murit după ce s-a infectat

O leoaică de nouă ani a murit într-un parc zoologic din statul indian Tamil Nadu după ce a contractat Covid-19. Alţi opt lei au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, scrie Digi24 pe 6 iunie.

Angajaţii de la Parcul Zoologic Arignar Anna, amenajat în apropiere de Chennai, au observat o serie de simptome, precum pierderea apetitului, secreţii nazale şi accese ocazionale de tuse, în rândul unei familii de lei, săptămâna trecută.

După ce administratorii parcului au trimis la un laborator de testare mai multe probe biologice prelevate de la acele animale, nouă lei au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus şi unul dintre ei, femela Neela, în vârstă de nouă ani, a murit joi, a precizat un reprezentant al parcului zoologic.

Leoaica părea să fie asimptomatică şi nu prezenta secreţii nazale cu o zi înaintea morţii sale. Probele biologice au fost trimise pentru analize suplimentare la două institute de cercetare.

Toţi leii testaţi pozitiv sunt ţinuţi sub observaţie medicală strictă şi urmează un tratament coordonat de o echipă de experţi de la Universitatea de Medicină Veterinară şi Ştiinţe ale Animalelor din statul Tamil Nadu. Printre ei se află şi două exemplare în vârstă – unul de 23 de ani şi altul de 19 ani -, care sunt monitorizate cu mare atenţie.

Deocamdată nu este cunoscut felul în care animalele au fost infectate. Toţi îngrijitorii şi asistenţii care lucrează în acest parc zoologic au fost vaccinaţi împotriva COVID-19. Angajaţii care distribuie hrana animalelor sunt testaţi cu regularitate, iar mâncarea este tratată într-o cameră cu lumină ultravioletă.

Îngrijitorii, medicii veterinari şi ceilalţi angajaţi poartă în fiecare zi echipamente de protecţie sanitară atunci când pătrund în ţarcurile animalelor şi în zonele de safari.

Parcul zoologic a fost închis pentru vizitatori începând din data de 20 aprilie, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în statul indian Tamil Nadu în timpului celui de-al doilea val al pandemiei.

***

 Într-un interviu acordat în luna martie, directorul Centrului „Gamalei” din Rusia, academicianul Alexandr Ghințburg, declara că, în opinia sa, în următoarea etapă, noul tip de coronavirus va afecta animalele, inclusiv cele de companie și cele de la ferme.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: