Covid: Israel începe vaccinarea în rândul adolescenților
Full Article 1 minutes read

Covid: Israel începe vaccinarea în rândul adolescenților

Începând cu săptămâna curentă, în Israel începe vaccinarea în rândul elevilor de la 16 ani, scrie Euronews pe 8 martie. Autoritățile își propun, pentru început, imunizarea claselor superioare. Pentru ca adolescenții să poată fi vaccinați, este nevoie de permisiunea părinților sau a tutorilor.

Până acum, circa jumătate din populația Israelului a fost deja imunizată cu două doze anti-Covid. Prin urmare, guvernul a anunțat că va începe să ridice, treptat, restricțiile impuse din cauza pandemiei.

Pentru a circula liber, oamenii trebuie să dețină certificate care să confirme că au anticorpi sau au fost vaccinați.

„A venit și această zi: redeschidem restaurantele, ne întoarcem la viața normală. Asta nu înseamnă că ne putem relaxa, trebuie să purtăm în continuare măști și să respectăm distanța socială. Pandemia va rămâne în trecut”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Toate localurile unde se pot acumula multe persoane vor rămâne inaccesibile pentru persoanele care nu s-au vaccinat sau nu au dobândit imunitate.

Criticii guvernului susțin că o asemenea abordare denotă o segregare a societății și poate provoca abuzuri. De asemenea, aceștia argumentează că este în pericol inviolabilitatea vietii private.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: