„Crideni” – Tradițiile Moldovei de Anul Nou
Full Article 3 minutes read

 „Crideni” – Tradițiile Moldovei de Anul Nou

Toți au  început deja să se pregătească pentru întâlnirea anului 2023. Și, ca de obicei,  pe masa de sărbătoare în ajunul Anului Nou trebuiue să punem tot ce e mai bun. Așa au sărbătorit Anul Nou bunicii și străbunicii noștri. Și noi onorăm această tradiție. Rachiul „Crideni” vă felicită cu ajunul  Anului Nou și Crăciunul și vă urează tuturor sărbători fericite!

Cele mai vechi dovezi ale producției rachiului datează din secolul al XIV-lea. Și de atunci, în toiul iernii, în timpul sărbătoririi Crăciunului sau Revelionului, unde mâncărurile tradiționale pentru sărbătorile de iarnă sunt prezentate cu generozitate pe mese, rachiul este întotdeauna prezent. O băutură alcoolică tare,  obținută în procesul de distilare a fructelor este caracteristică și specifică țării noastre, la fel cum, de exemplu, coniacul este asociat cu Franța, iar whisky-ul este întotdeauna asociat cu Irlanda și Scoția.

 „Crideni” - Tradițiile Moldovei de Anul Nou

Producerea rachiului din recolta nouă se finisează de obicei chiar înainte de  Revelion și Crăciun. Prin urmare,  băutura nobilă  decorează cu siguranță masa festivă.

Apropo, exista o tradiție iarna de preparat rachiu fierbinte cu condimente, precum binecunoscutul glintwine!

În Moldova, Compania „Mold Nord” produce rachiu național de elită sub marca „Crideni” de mai bine de 25 de ani.

 „Crideni” - Tradițiile Moldovei de Anul Nou

Compania dispune de echipamente moderne care permit distilarea și purificarea dublă și triplă, obținând tăria dorită, menținând în același timp  aroma puternică și delicată a fructelor.

Rachiul „Crideni” este produs după cele mai înalte standarde de calitate. Fructele coapte sunt puse în butoaie mari, iar amestecul este lăsat să fermenteze timp de 6-8 săptămâni. Apoi, braga finită este distilată într-un alambic de cupru.

 „Crideni” - Tradițiile Moldovei de Anul Nou

Pentru a crea o sticlă de  0,5 litri cu o tărie de 41 de grade, se utilizează de la 5 până la 20 kg de fructe coapte.

Linia „Crideni” are  rachiu pentru toate gusturile: din caise, struguri Muscat, prune, pere, cireșe și gutui.

 „Crideni” - Tradițiile Moldovei de Anul Nou

Compania mai are și rachiu matur „Crideni Gold” și „Crideni Elite”. Perioada de maturitate este de la 1 la 20 ani.

 „Crideni” - Tradițiile Moldovei de Anul Nou

Este de remarcat faptul că astăzi, cea mai mare parte a distilatului de fructe produs este exportată. Foarte des, rachiul” Crideni ” este cumpărat ca un cadou bun din Moldova pentru a fi trimis în țările apropiate și îndepărtate din stăinătate sau de către adevărații cunoscători ai produsului național.

Întreaga gamă a rachiului „Crideni” este prezentă de rețelele” Alkomarket”,” Kaufland”,” Boiar Wine House „, precum și în magazinul de marca” Denovie Group” la adresa: Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 123A.

 „Crideni” - Tradițiile Moldovei de Anul Nou

MC „Crideni” Vă felicită cu ajunul Anului Nou 2023!

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: