Cunoaște primii trei mentori internaționali ai programului XY Accelerator powered by Tekwill II
Full Article 3 minutes read

Începând cu primele luni ale verii, programul antreprenorial XY Accelerator powered by Tekwill a anunțat lansarea celei de-a doua ediții, care se va desfășura în perioada 10 octombrie 2020 – 10 februarie 2021. Prima ediție s-a finalizat cu finanțarea a două companii locale, «Woop» și «Teleportravel», care pe lângă investiții în valoare de a câte $8000 fiecare, au beneficiat de mentorat, consultanță și cunoștințe din partea celor mai cotați specialiști din domenii precum marketing, vânzări, finanțe, IT etc.

Pentru ediția a doua a programului, pe lângă mentori și specialiști locali, echipa XY a pregătit și o listă de mentori internaționali, care își vor împărtăși experiențele și cunoștințele pe care le dețin în antreprenoriat.

Pentru a participa la cea de-a doua ediție a programului XY Accelerator powered by Tekwill II, este necesar să completezi formular de înregistrare.

Mai jos, vă prezentăm primii 3 mentori internaționali care vor colabora cu participanții programului.

Edmundas Balčikonis

Cunoaște primii trei mentori internaționali ai programului XY Accelerator powered by Tekwill II

Edmundas Balčikonis este co-fondator și CEO la Eddy Travels, care reprezintă un asistent AI de călătorie, cu peste 3 milioane de utilizatori din întreaga lume. Eddy Travels a fost creat 2 ani în urmă în Lituania, iar de atunci, startup-ul lui Edmundas a obținut finanțare în valoare de 1,1 milioane de euro din partea acceleratorului internațional Techstars și alți investitori.

Anterior, Edmundas a fost co-fondator și CEO la TrackDuck, care mai apoi, a fost achiziționat de InVisionApp Inc. în 2017.

Vidar Andersen

Cunoaște primii trei mentori internaționali ai programului XY Accelerator powered by Tekwill II

Vidar Andersen este un antreprenor în serie din Norvegia, investitor, speaker și consilier în cadrul la diverse corporații și organizații internaționale în domeniul inovației.

În 2013, Vidar a înființat compania de consultanță +ANDERSEN & ASSOCIATES, cu scopul de a ajuta corporațiile și organizațiile să implementeze strategii inovative, prin intermediul mixului dintre antreprenoriat și știință. Printre clienții +ANDERSEN & ASSOCIATES se numără companii precum Deutsche Telekom, Philip Morris International (PMI), Telefónica, BARCO, ABInbev, Reifenhäuser Group, The International Iberian Nanotechnology Laboratory (INL), Bertelsmann, Mediengruppe RTL, AXA, Vebego, Yello Strom, Henkel și alte branduri renumite.

Stakh Vozniak

Cunoaște primii trei mentori internaționali ai programului XY Accelerator powered by Tekwill II

Stakh Vozniak este co-fondatorul startup-ului Cargofy, ce reprezintă un serviciu pentru șoferii independenți de camioane, care îi ajută să găsească marfa, să obțină reduceri la combustibil și să creeze rutele pentru camioane. În primul său an de activitate în SUA, compania Cargofy a obținut venit în valoare de $2,7 milioane și a fost clasată de către Inc. 5000 în lista celor 1000 de companii cu cea mai rapidă creștere

Lista finală a mentorilor internaționali va fi actualizată în curând.

Pentru a participa la programul de accelerare XY Accelerator powered by Tekwill care se va desfășura în perioada 10 octombrie 2020 – 10 februarie 2021, este necesar să completați formularul de aplicare.

Pentru a fi la curent cu toate actualizările ale programului, urmărește pagina de facebook și pagina web.

***

XY Accelerator powered by Tekwill este realizat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, cu susținerea financiară a investitorilor locali și cu susținerea inițiativei Startup Moldova. Proiectul Tekwill sprijină livrarea programului de mentorat și consultanță în cadrul acceleratorului, iar susținerea financiară în numerar este acordată de investitorii locali.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: