Cursa de tren Chișinău – Kiev, inclusă în topul celor mai bune rute din Europa
Full Article 2 minutes read

Cursa de tren Chișinău – Kiev, inclusă în topul celor mai bune rute din Europa

Ghidul de călătorie Lonely Planet a inclus ruta feroviară Chișinău – Kiev în topul celor mai bune rute din Europa, care merită a fi încercate în anul 2023. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Daniel Vodă. 

Autorul articolului notează că „Denumit acum ca Tren al Victoriei, traseul include o oprire la gara Ungheni din vestul Moldovei, de unde se poate face o conexiune facilă cu Iași, România, oraș al cărui aeroport este un punct strategic pentru ucrainenii strămutați”.

În articol se mai menționează că turiștii din afara Ucrainei s-ar putea să nu poată călători în curând cu trenul „Chișinău – Kiev”. Cu toate acestea, după cum notează autorul articolului, nu se poate decât saluta reluarea comunicațiilor feroviare într-o țară cuprinsă de război.

„Cel mai interesant lucru pe această rută – să vezi viața de zi cu zi a Ucrainei, unde trenurile sunt linia de salvare a țării”, se menționează în articol.

Lista Lonely Planet include și rute de tren de la Viena la La Spezia italiană, de la Praga la Zurich prin Leipzig și Dresda, trenuri de mare viteză în Spania și altele.

***

Menționăm că după mai bine de 20 de ani, în noiembrie 2022 a fost relansată cursa internațională de pasageri Chișinău – Kiev. Reprezentanții Căii Ferate din Moldova anunțau că trenul de pe cursa regulată Chișinău – Kiev are o durată de călătoriei de aproximativ 13 ore. Capacitatea maximă de locuri disponibile: 280 de locuri.

Cei de la Calea Ferată din Moldova mai declarau că, costul unui bilet de călătorie de la Kiev la Chișinău este între 870 și 1215 MDL.

În decembrie curent, reprezentanții Căii Ferate din Ucraina anunțau că în perioada sărbătorilor de iarnă este inclus încă un tren pe cursa Kiev-Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: