Curtea de Apel Chișinău va activa în regim special până pe 30 mai (DOC)
Full Article 2 minutes read

Curtea de Apel Chișinău va activa în regim special până pe 30 mai (DOC)

În perioada 2 aprilie-30 mai 2021, Curtea de Apel Chișinău va activa în regim special. O dispoziție în acest sens a fost semnată de Vladislav Clima, președintele instanței.

Astfel, se atrag la serviciu cu prezență fizică pentru activitatea de birou un număr de 30% din personalul Curții de Apel Chișinău. Judecătorii vor activa cu prezență fizică în zilele de ședință, iar grefierii și asistenții judiciari vor activa cu prezență fizică obligatorie în zilele de ședință ale judecătorilor din echipa căruia fac parte.

În afara zilelor de ședință, programul de activitate al judecătorilor se dispune de la distanță. Programul de activitate al grefierilor și asistenților judiciari din echipa judecătorului, se va diviza, prin rotație pe zile.

Angajații, care vor exercita munca de la distanță vor prezenta conducătorului nemijlocit, darea de seamă despre lucrul efectuat la distanță.

În materie civilă, Curtea de Apel va examina cauzele ce vizează acțiunile împotriva activității administrative realizate de Comisia pentru Situații Excepționale; eliberarea ordonanțelor de protecție, încuviințarea spitalizării forțate și a tratamentului forțat; confiscarea averii nejustificate; luarea în custodie publică a străinilor și prelungirea duratei acesteia; cauzele care potrivit legii se judecă prioritar și de urgență; cauzele care se examinează în scris sau în lipsa părții.

În materie penală și contravențională vor fi examinate cauzele în care urgența se justifică prin scopul instituirii stării de urgență la nivel național și care vizează încălcarea dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale. Totodată, se vor examina cauzele privind mandatele de arest, măsurile de investigații speciale, măsurile asiguratorii, cauzele care se examinează în lipsa părților, în procedură scrisă.

Alte cauze se vor suspenda. Reluarea examinării se va realiza după încetarea situații excepționale sau dacă Comisia pentru Situații Excepționale nu va dispune altfel.

 

Dispozitia Nr. 14 Din 02.04.2021 by Maxim Stratan on Scribd

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: