„Cutie suspectă pe pod”. Poliția confirmă blocajul de pe podul Râbnița-Rezina

Locuitorii regiunii transnistrene nu pot ajunge cu automobilele la Rezina ca să-și exercite dreptul la vot pe motiv că o persoană care se află pe podul care unește orașele Râbnița și Rezina deține o cutie suspectă și refuză să dezvăluie conținutul acesteia. Informația a fost comunicată, pentru NewsMaker, de către șefa Secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco. Se menționează că traficul în zonă își va relua activitatea după ce serviciile specializate din cadrul Inspectoratului vor verifica toate circumstanțele cazului. 

Pentru NewsMaker, șefa Secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco, a spus de ce nu sunt lăsați oamenii să treacă cu mașinile la Rezina.

„În prezent, acolo se află o persoană care nu colaborează cu poliția și deține o cutie suspectă, refuzând să dezvăluie conținutul acesteia. Paza perimetrului este asigurată, iar serviciile specializate din cadrul Inspectoratului General al Poliției urmează să documenteze cazul și să verifice circumstanțele. Imediat ce cazul va fi documentat conform protocoalelor, traficul în zonă își va relua activitatea”, a comunicat reprezentanta Inspectoratului.

Pe 3 noiembrie, presa de la Tiraspol a publicat imagini cu cozile de pe podul care unește orașele Râbnița și Rezina. Locuitorii din regiunea transnistreană care votează la Rezina au declarat corespondentului NewsMaker că le este dificil să ajungă la secțiile de vot. Ei au menționat că mașinile nu sunt lăsate să treacă și ei merg pe jos. Unele persoane au spus că au așteptat trei ore pe podul care unește orașele Râbnița și Rezina. Între timp, corespondentul NewsMaker Ecaterina Dubasova se află pe podul care unește cele două orașe și difuzează imagini live de la fața locului.

30 de secții de votare au fost deschise pentru locuitorii din regiunea transnistreană care dețin acte de identitate ale cetățeanului Republicii Moldova și au drept de vot. Secțiile au fost deschise în 21 de localități din perimetrul Zonei de Securitate, precum și în municipiul Chișinău. Distribuirea teritorială pe raioane a secțiilor de votare este următoarea: Anenii Noi – 8; Căușeni – 6; Dubăsari – 6; Florești – 3; Rezina – 3; mun.Chișinău – 2; Criuleni – 1 și Ștefan Vodă – 1.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Studenții fac practică în condiții anti-sanitare? Ministerul Educației a solicitat explicații de la USM

Ministerul Educației și Cercetării anunță că a solicitat explicații de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) cu privire la hotărârea de trimite studenții Facultății de Biologie și Geoștiințe din anul I să facă practica de vară la baza din satul Bădragii Vechi, raionul Edineț. Se întâmplă după ce în spațiul public au apărut informații despre condițiile nepotrivite în care locuiesc studenții acolo.

Ministerul a solicitat de urgență conducerii USM explicații de la administrația instituției privind decizia de a desfășura practică la această bază, în condițiile în care universitatea dispune de suficiente cămine decente și laboratoare în Chișinău. Ministerul își reafirmă angajamentul de a colabora cu instituțiile de învățământ superior pentru a asigura condiții sigure și decente pentru toți studenții”, a transmis MEC într-un comunicat.

Precizăm că, anterior, studenți din anul I Facultatea de Biologie și Geoștiințe a USM s-au plâns în presă pe condițiile precare în care trebuie să locuiască pe durata stagiului de practică la baza de practică din Bădragii Vechi. Aceștia au relatat că sunt nevoiți să stea câte 3–4 persoane într-o cameră, să doarmă pe paturi de fier, să folosească o baie comună cu apă încălzită de soare și să gătească „în condiții inumane”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: