De ce Platforma DA a pierdut trei scrutinuri electorale? Dinu Plîngău: „Liderul șchiopăta”
Full Article 2 minutes read

De ce Platforma DA a pierdut trei scrutinuri electorale? Dinu Plîngău: „Liderul șchiopăta”

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Dinu Plîngău, consideră că ex-liderul partidului Andrei Năstase a fost motivul pentru care cetățenii nu le-au acordat voturile de încredere în cele trei scrutinuri, la care au participat. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Nicolae Chicu.

Întrebat de moderator prin ce fostul lider al Platformei DA a tras partidul în jos, Dinu Plîngău a răspuns că prin poziționări proaste.

„Printr-o comunicare proastă din punctul meu de vedere, prin poziționări proaste. Eu am făcut campania electorală în Chișinău și în raioane. Cele mai dese fraze erau aruncate: „Aveți o echipă foarte bună, dar liderul șchiopătează”. Asta e viața. Noi am mers la trei scrutinuri electorale și le-am pierdut. Asta te pune pe gânduri că trebuie să schimbi ceva”, a declarat Dinu Plîngău.

Totodată, liderul Platformei DA consideră că dacă Andrei Năstase nu pierdea alegerile din Chișinău, partidul avea astăzi un alt rating.

„Orice funcție te crește. Funcția îți asigură un grad de voturi și credibilitate în societate”, a adăugat Plîngău.

Mai mult, cei doi politicieni acum nu mai comunică.

Amintim că Biroul Politic Național al Platformei DA a decis retragerea sprijinului politic fracțiunii Platforma DA din CMC. Decizia a fost anunțată, pe 20 decembrie, după ce consilierii municipali vizați au votat, alături de cei ai Partidului Socialiștilor (PSRM) pentru adoptarea a patru Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) controversate, care vor permite construirea unor noi complexe locative. Guvernul a calificat inițiativa drept „ilegală”.

Și fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), președintele fracțiunii formațiunii din Consiliul Municipal Chișinău, (CMC) Andrei Năstase, a rămas fără sprijinul politic al partidului. Precizarea a fost făcută de către liderul Platformei DA Dinu Plîngău, într-o adresare video publicată în seara de 20 decembrie. Acesta a precizat că decizia a fost luată aproape în unanimitate, cu o singură abținere.

Andrei Năstase a declarat pe 22 decembrie că reprezentanții Platformei în CMC au votat în favoarea PUZ-urilor bazându-se pe expertiză. El a declarat că cei care au contestat votul Platformei sunt trei oameni – „Plîngău, Spînu, Chironda”. Prin urmare, Năstase a solicitat Procuraturii să intervină. Totodată, el a anunțat că consilierii Platformei DA își înaintează demisia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: