Deconectarea deliberată a consumatorilor de la rețelele electrice va fi sancționată. Ce amenzi sunt prevăzute
Full Article 1 minutes read

Deconectarea deliberată a consumatorilor de la rețelele electrice va fi sancționată. Ce amenzi sunt prevăzute

Deputații au susținut introducerea unor interdicții și sancționări pentru deconectarea deliberată a consumatorilor de la rețelele electrice. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în lectură finală, astăzi, 22 aprilie. 

Proiectul prevede introducerea unor modificări la Codul Contravențional în vederea sancționării deconectării instalațiilor de utilizare ale consumatorilor de la rețeaua electrică, până la momentul expirării unui termen de înștiințare de 10 zile, calculat de la data recepționării preavizului de deconectare, expediat după neachitarea energiei electrice curente, emise și expediate către consumator, de către furnizorul de energie electrică.

Amenda va constitui de la 10 (500 lei) la 25 de unități convenționale (1250 de lei) aplicată persoanei fizice și de la 25 (1250 de lei) la 50 de unități convenționale (2500 de lei) aplicată persoanei cu funcție de răspundere. Amenda pentru persoanele juridice va constitui de la 50 (2500 de lei) la 100 de unități convenționale (5000 de lei).

Potrivit autorilor, prezentul proiect este necesar pentru susținerea consumatorilor de energie electrică afectați de criza provocată de pandemia de COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: