Deputat PAS, după ce Guțul a promis acces pentru găgăuzi la sistemul rusesc de plăți „Mir”: O păcăleală
Full Article 2 minutes read

Deputat PAS, după ce Guțul a promis acces pentru găgăuzi la sistemul rusesc de plăți „Mir”: O păcăleală

Deputatul partidului de guvernare Acțiunea și Solidaritate (PAS) Radu Marian a comentat pentru NewsMaker „acordul” semnat de bașcana Evghenia Guțul astăzi la Moscova, prin care promite acces la sistemul rusesc de plăți „Mir” pentru Găgăuzia. Politicianul a numit promisiunea guvernatoarei autonomiei, susținută de oligarhul fugar Ilan Șor, drept o „înșelăciune”. El a îndemnat oamenii să nu se lase mințiți de „schemele grupului criminal Șor”.

Șeful Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Radu Marian, într-o conversație cu NM, a numit promisiunile lui Huțul „o înșelăciune”.

„Toată această poveste este o înșelăciune, la fel ca în cazul gazelor, când grupul criminal (Șor) a promis că va aduce gaz ieftin, dar nu a făcut-o. Acest lucru este imposibil din punct de vedere fizic și nu are nimic de-a face cu realitatea. Singurele cărți pe care le pot oferi oamenilor sunt cărți de joc”, a declarat președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Radu Marian, pentru NM.

Mai târziu, politicianul a făcut apel la oameni pe rețelele de socializare să nu se lase mințiți: „Îndemnăm oamenii să nu se lase amăgiți de schemele grupului criminal șor. În fiecare zi inventează câte una”.

***

Menționăm că bașcana Evghenia Guțul și președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitrii Constantinov se află, din nou, la Moscova. Vizita are loc la doar o lună, după ce cei doi oficiali de la Comrat au mers în Rusia.

În cursul zilei, Guțul a anunțat că a semnat la Moscova un acord privind utilizarea cardurilor rusești „Mir” în Găgăuzia. Guvernatoarea autonomiei susține că acordul îi va permite Găgăuziei să depășească „blocajul economic impus de Chișinău” și să aducă „fonduri în Găgăuzia pentru finanțarea proiectelor sociale, de infrastructură și economice”.

De menționat că banca cu care Guțul a anunțat că a semnat contractul se află pe lista sancțiunilor UE, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: