Deputata Inga Grigoriu a solicitat suspendarea temporară din funcție a lui Stoianoglo. Care este motivul (DOC)
Full Article 2 minutes read

Deputata Inga Grigoriu a solicitat suspendarea temporară din funcție a lui Stoianoglo. Care este motivul (DOC)

Inga Grigoriu, deputata Platformei Demnitate și Adevăr a solicitat suspendarea temporară din funcție a procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în legătură cu o „investigație” publicată la începutul lunii aprilie de presa ucraineană. Grigoriu s-a adresat Consiliului Superior al Procurorilor și a cerut numirea unui procuror care să verifice informațiile apărute în mass-media. Procuratura Generală a catalogat informațiile din „investigație” drept false, iar Inga Grigoriu a refuzat să comenteze acest subiect.

Potrivit surselor NM, pe 6 aprilie, Grigoriu s-a adresat Consiliului Superior al Procurorilor. Deputata a solicitat să fie verificate informațiile publicate în „investigație”. Aceasta susține că „din conținutul investigației, în acțiunile procurorului general ar rezulta bănuiala rezonabilă a minim două componente de infracțiuni prevăzute de Codul Penal al Republicii Moldova: corupere pasivă și fals în declarația de avere și interese”. În acest sens, Grigoriu a solicitat desemnarea unui procuror care să verifice informațiile și suspendarea din funcție a lui Stoianoglo pe durata examinării sesizării.

Deputata Inga Grigoriu a solicitat suspendarea temporară din funcție a lui Stoianoglo. Care este motivul (DOC)

NewsMaker

Solicitată de către NM, Inga Grigoriu a încercat să afle sursele de informații ale jurnalistului, iar apoi a refuzat să comenteze subiectul. „Până când nu vor apărea informații oficiale pe site-ul Consiliului Superior al Procurorilor, nu pot să confirm sau să infirm aceste informații”, a spus Grigoriu.

Reprezentanții Consiliului Superior al Procurorilor au declarat pentru NM că vor comenta demersul lui Grigoriu pe 13 aprilie.

Amintim că pe 9 aprilie, Procuratura Generală a venit cu o reacție la informațiile apărute în unele surse mass-media, cu privire la pretinse legături dintre familia șefului instituției Alexandr Stoianoglo și companiile afiliate lui Veaceslav Platon. Reprezentanții instituției subliniază că pretinsele investigații jurnalistice fac obiectul unei cauze penale instrumentate de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, sub aspectul amestecului în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală, în interesele unei organizații criminale.

Reprezentanții Procuraturii Generale au mai comunicat că „pseudo-investigații jurnalistice, aranjate în presa străină și preluate imediat de anumite portaluri autohtone, specializate în acțiuni de discreditare a persoanelor, inclusiv cu demnitate publică – sunt false și urmăresc același scop”.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: