Deputații din opoziție s-au plâns coraportorilor Comisiei de Monitorizare a APCE, prezenți la ședința Parlamentului, de „abuzurile” PAS (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Deputații din opoziție s-au plâns coraportorilor Comisiei de Monitorizare a APCE, prezenți la ședința Parlamentului, de „abuzurile” PAS (VIDEO)

Ședința plenară a Parlamentului din 14 octombrie se desfășoară cu prezența Coraportorilor Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. În debutul acesteia, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și cei din fracțiunea „ȘOR” s-au plâns pe majoritatea parlamentară. Deputata Marina Tauber a ținut un discurs în limba engleză.

Coraportorii pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova, Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez, care efectuează, în perioada 12-16 octombrie, o vizită de documentare la Chișinău, au fost invitați să asiste la ședința plenară a Legislativului.

Profitând de prezența oaspeților, deputații BCS și cei ai fracțiunii „ȘOR” s-au plâns de acțiunile Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care deține majoritatea parlamentară. Parlamenatarii au acuzat PAS că ar comite „abuzuri”, după ce nu a susținut propunerile opoziției parlamentare privind  audierea premierului Natalia Gavrilița și a vicepremierului Andrei Spînu pe subiectul securității energetice.

„Stimați coraportori, în așa fel și la fiecare ședință nicio propunere, nici un proiect de lege al opoziției nu se susține de majoritatea parlamentară. Deja aceasta este destul, să înțelegeți ce se întâmplă în Parlamentul Republicii Moldova”, a declarat deputatul Vladimir Voronin.

Iar deputata Marina Tauber a susținut un discurs în limba engleză, prin care s-a plâns că fracțiunea pe care o reprezintă nu conduce nicio comisie parlamentară.

***

Anterior, Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez au purtat discuții cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare și ai comisiilor permanente. Tematicile discuțiilor țin de ultimele evoluții politice din țară, planul de acțiuni ale Guvernului, agenda de reforme, dar și procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: