Deputații și-au dat votul: mitropolitul Basarabiei să fie inclus în lista deținătorilor de pașaport diplomatic
Full Article 1 minutes read

Deputații și-au dat votul: mitropolitul Basarabiei să fie inclus în lista deținătorilor de pașaport diplomatic

Mitropolitul Petru al Basarabiei ar putea beneficia de pașaport diplomatic. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost adoptat de Parlament, pe 29 decembrie.

La propunerea Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, proiectul a fost votat în două lecturi.

Documentul propune includerea mitropolitul Petru al Basarabiei în lista persoanelor care, în virtutea funcției deținute sau specificului atribuțiilor exercitate, întreprind multiple deplasări în interes de serviciu peste hotarele țării și pot beneficia de pașaport diplomatic.

Potrivit autorilor, un grup de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate, proiectul de lege a fost elaborat în strictă conformitate cu interesele statului și necesităților subiecților ce beneficiază de dreptul de a dispune de pașaport diplomatic.

Proiectul de modificare a Legii privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte a fost susținut de 55 de deputați.

***

Pe 28 decembrie, în cadrul ședinței de Guvern, ministrul de Interne Ana Revenco a precizat că va fi eliminat în acest mod elementul discriminator față de conducătorul Mitropoliei Basarabiei în raport cu Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, care deja deține dreptul de a obține pașaport diplomatic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: