Din cauza panicii de la aeroportul din Kabul au murit cel puțin 12 oameni
Full Article 2 minutes read

Din cauza panicii de la aeroportul din Kabul au murit cel puțin 12 oameni

Cel puțin 12 oameni au murit în aeroportul din Kabul și în apropiere de acesta în ultimele patru zile, de când talibanii au preluat controlul asupra capitalei Afganistanului, informează agenția Reuters pe 19 august.

Potrivit surselor Reuters, victimele au decedat în urma focurilor de armă sau a aglomerației care s-a produs în aeroport.

Un reprezentant al grupării „Taliban” a îndemnat oamenii care se înghesuie la intrarea în aeroport să se întoarcă acasă dacă nu au motive justificate să plece din Afganistan. „Nu vrem ca cineva să aibă de suferit”, a menționat acesta.

Aeroportul din Kabul este controlat de militarii americani, care ajută la organizarea evacuării diplomaților din Afganistan. Din 15 august, au fost evacuați circa 8 000 de oameni.

După intrarea talibanilor în Kabul, la aeroport s-a produs panică. În seara de 15 august, sute de afgani au pătruns pe pista de aterizare/decolare, în încercarea de a prinde un loc în avion. În acea zi, o aeronavă militară americană a decolat cu peste 640 de persoane la bord.

Pe 16 august, haosul de la aeroport a continuat: pe internet au apărut imagini video în care se vede cum unii oameni s-au agățat de avioanele care decolau. În consecință, zborurile au fost suspendate pentru circa 24 de ore.

În seara de 17 august, au apărut informații, conform cărora,  talibanii nu permit cetățenilor afgani să ajungă la aeroport.

Pe 18 august, insurgenții au tras mai multe focuri în aer pentru a dispersa mulțimea adunată lângă aeroport.

Pe  19 august, potrivit datelor Reuters, s-a tras din nou în aer, iar unii oameni au plecat. Deocamdată nu este clar dacă cei care au împușcat sunt talibanii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: