(DOC) Maia Sandu a aprobat candidatura lui Ion Munteanu la funcția de procuror general interimar
Full Article 2 minutes read

(DOC) Maia Sandu a aprobat candidatura lui Ion Munteanu la funcția de procuror general interimar

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a semnat decretul prin care procurorul Ion Munteanu preia funcția de procuror general interimar. În ajun, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) l-a desemnat pe Munteanu.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat pe 12 octombrie decretul prin care l-a numit pe Ion Munteanu, procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție, în funcția de Procuror General interimar. Candidatura lui Ion Munteanu a fost propusă șefei statului de către Consiliul Superior al Procurorilor, în urma ședinței din 11 octombrie a acestuia.

Decizia CSP vine ca urmare a expirării interimatului funcției, exercitat din 6 octombrie 2021 de către procurorul Dumitru Robu

Detalii despre cariera lui Ion Munteanu și declarația sa de avere citiți AICI.

Amintim că procurorul general Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcție în data de 5 octombrie 2021, după ce a fost vizat în mai multe dosare penale. În perioada 6 octombrie 2021-5 octombrie 2022, interimatul funcției de procuror general a fost asigurată de către Dumitru Robu.

Pe 10 octombrie 2022 au intrat în vigoare amendamentele la Legea Procuraturii, potrivit cărora, procurorul general interimar poate rămâne în funcție sau până la numirea unui nou procuror general sau până când procurorul general este restabilit în funcție. Anterior, legea prevedea că procurorul general interimar poate asigura această funcție cel mult pe durata a 12 luni.

În cazul în care funcția de procuror general devine vacantă, atunci procurorul general interimar poate rămâne în funcție doar pe durata a 6 luni. În acest răstimp, autoritățile trebuie să desfășoare un nou concurs pentru funcția de procuror general.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: