Dodon poate face „orice”? Răspunsul Procuraturii Generale privind acuzația de imixtiune a președintelui în activitatea Curții Constituționale
Full Article 2 minutes read

Dodon poate face „orice”? Răspunsul Procuraturii Generale privind acuzația de imixtiune a președintelui în activitatea Curții Constituționale

Procuratura Generală nu va iniția procedura de tragere la răspundere contravențională a președintelui Igor Dodon, pe motiv că ar fi intervenit în activitatea judecătorilor Curții Constituționale (CCM). Este răspunsul oferit de reprezentanții instituției la sesizarea depusă de deputatul din grupul Pro Moldova, Serghei Sîrbu. Miercuri, 6 mai, parlamentarul a publicat documentul pe pagina sa de Facebook.

„Conform Constituției Republicii Moldova, președintele Republicii Moldova se bucură de imunitate. El nu poate fi tras la răspundere juridică pentru opiniile exprimate în exercitarea mandatului”, se arată în scrisoarea oficială expediată de Procuratura Generală.

La rândul său, deputatul Serghei Sîrbu s-a arătat indignat de răspunsul primit.

„Președintele Dodon are imunitate! El nu poate fi tras la răspundere juridică! Deci, rezultă că „poate face orice”!”, a notat Sîrbu.

Ultima oră!!!Președintele Dodon are imunitate! El nu poate fi tras la răspundere juridică!Deci, rezultă că “Poate…

Geplaatst door Sîrbu Sergiu op Woensdag 6 mei 2020

Amintim că, pe 27 aprilie, deputații din grupul politic Pro Moldova au anunțat că au depus la Procuratura Generală un denunț penal pe numele președintelui Igor Dodon, în care l-au acuzat de șantaj.

„Președintele Dodon și-a permis în public să vină cu amenințări, cu șantaj față de cetățeni, față de judecătorii Curții Constituționale, de liderii opoziției, deputați din parlament. Aceste acțiuni nu sunt altceva decât, cel puțin, o infracțiune gravă. Amenințarea și șantajul se pedepsesc penal. Am solicitat Procuraturii Generale să inițieze procedurile și investigațiile de rigoare”, a anunțat deputatul Serghei Sîrbu.

Vineri, 24 aprilie, Igor Dodon a atenționat că în cazul în care va fi anulat acordul privind împrumutul din Federația Rusă, de la 1 mai, în Republica Moldova ar putea să nu mai fie achitate pensiile și salariile bugetarilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: