Doi atacatori sinucigași s-au aruncat în aer în Bagdad. Cel puțin 28 de persoane au murit (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Doi atacatori sinucigași s-au aruncat în aer în Bagdad. Cel puțin 28 de persoane au murit (VIDEO)

Doi atacatori sinucigași s-au aruncat în aer în capitala Irakului, provocând moartea a cel puțin 28 persoane și rănirea altor 70.

Oficialii locali au anunțat că cele două explozii au avut loc într-un centru comercial din centrul Bagdadului, conform agerpres.ro.

Majoritatea persoanelor rănite se află în stare gravă, iar pagubele materiale sunt majore, a anunțat televiziunea națională din Irak. Atacul nu a fost deocamdată revendicat. Atentatele sinucigaşe cu bombă au fost rare în capitala irakiană Bagdad după înfrângerea grupării Stat Islamic în 2017. Ultimul asemenea atac a avut loc în ianuarie 2018.

Armata irakiană a anunţat că doi atacatori ce purtau veste cu explozivi s-au aruncat în aer printre cumpărători, într-o piaţă aglomerată, Piaţa Tayaran din centrul Bagdadului, adăugând că mai multe persoane au fost ucise.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat pentru Reuters că numărul persoanelor ucise este de aşteptat să crească, în condiţiile în care unii dintre cei răniţi sunt în stare gravă.

Bagdadul aproape cu nu a mai fost scena unor astfel de atacuri de când forţele irakiene susţinute de coaliţia condusă de SUA au alungat gruparea Stat Islamic de pe teritoriul pe care aceasta îl controla în Irak, în 2017.

Cel mai recent atac sinucigaş soldat cu morţi a avut loc în capitala irakiană în ianuarie 2018, tot în Piaţa Tayaran, ucigând cel puţin 27 de oameni.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: