Doi specialiști IT, cercetați penal pentru corupţie. Ar fi pretins 13 mii de lei pentru eliberarea unui permis de conducere
Full Article 2 minutes read

Doi specialiști IT, cercetați penal pentru corupţie. Ar fi pretins 13 mii de lei pentru eliberarea unui permis de conducere

Doi tineri, specialişti în tehnologii informaţionale, sunt cercetați penal pentru acte de corupţie. Aceştia au fost denunţaţi de o tânără, care le-ar fi contractat serviciile pentru a obţine mai uşor programarea în regim de urgență la examenul teoretic și practic de obținere a permisului de conducere.

Potrivit denunţului, cei doi ar fi susţinut că au influență asupra persoanelor publice din cadrul Direcției de Examinare și Calificare a Conducătorilor Auto a Agenției Servicii Publice şi că le poate determina să asigure susținerea examenului practic de obținere a permisului de conducere a vehiculelor de categoria „B”. Astfel, utilizând metode de plată prin internet, aceştia ar fi pretins şi primit 13 050 de lei pentru a intermedia obţinerea permisului.

În urma acţiunilor de urmărire penală a fost stabilită identitatea persoanelor implicate în faptele expuse, iar ulterior acestea au fost reţinute. În cadrul percheziţiilor, efectuate la domiciliul bănuiţilor, au fost depistate mai multe obiecte, documente, carduri bancare ce au valoare probatorie pentru cauza penală, cât și mijloace financiare, prezumtiv obținute în urma activității infracționale în sumă totală de 100 000 lei.

Tinerii au fost plasaţi în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie. Aceștia riscă o amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau până la 6 ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: