Percheziții la Chișinău și Comrat într-un dosar de corupție la eliberarea permiselor de conducere. O persoană, reținută
Full Article 1 minutes read

Percheziții la Chișinău și Comrat într-un dosar de corupție la eliberarea permiselor de conducere. O persoană, reținută

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins în dimineața zilei de 15 martie pe patru adrese din municipiile Chișinău și Comrat, într-o o cauză penală privind influența susținută asupra funcționarilor publici la eliberarea permiselor de conducere. În urma acestora, o persoană, bănuită de trafic de influență, a fost reținută. Potrivit CNA, printre locațiile percheziționate se regăsesc și două școli auto din Comrat.

Potrivit CNA, o persoană, anterior condamnată pentru infracțiuni de corupție, susținând că ar avea influență asupra funcționarilor publici împuterniciți cu dreptul de a examina conducătorii de vehicule și de a elibera permisele de conducere, ar fi pretins, acceptat și primit mijloace financiare ce nu i se cuvin în sumă de 1000 de euro, în schimbul grăbirii eliberării permisului de conducere, fără susținerea probelor teoretice și practice ale examenului de către candidat.

Totodată, potrivit sursei citate, ar fi fost primite și alte mijloace financiare în mărime de 300 de euro în vederea perfectării, contrar legii, a certificatului de confirmare a susținerii unui curs de școlarizare suplimentară, inclusiv a adeverinței medicale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: